Nå kan du nominere årets studentbuddy ved NTNU

Prisen går til personer eller miljø som har gjort en særlig innsats for å skape tilhørighet og godt læringsmiljø for studentene.

Anne Borg delte ut NTNU Studentbuddy i 2020. Da mottok Victoria Silva og Solveig Høgåsen prisen på vegne av linjelederforumene.
Anne Borg delte ut NTNU Studentbuddy i 2020. Da mottok Victoria Silva og Solveig Høgåsen prisen på vegne av linjelederforumene.
Publisert Sist oppdatert

Her er kriteriene for NTNU Studentbuddy:

•Prisen deles ut til miljø, grupper eller foreninger tilknyttet NTNU
•De nominerte har gjort et særlig arbeid for å forebygge og/eller hindre ensomhet blant NTNUs studenter
•De nominerte fremmer bidrag som skaper gode forutsetninger for trivsel, tilhørighet og fellesskap
•De nominerte skal inspirere andre

Prisen kan deles ut for enkeltstående tiltak eller fremragende arbeid over tid. Utvelgelseskomiteen kan velge ut inntil tre forslag som i særlig grad oppfyller kriteriene for prisen NTNU Studentbuddy.

Venneprisens venn

Det var tidligere styrerepresentant Kristin Melum Eide som i 2016 sto på for å få opprettet en slik vennepris i regi av NTNU. Hun ønsket å hedre dem som gjør noe aktivt for å få ned antallet ensomme studenter. Det tok noen prisen realiserte seg, vennepris ble til NTNU Studentbuddy og har blitt delt ut siden 2018.

Prisen kan deles ut til inntil tre vinnere årlig. Vinneren eller vinnerne vil få et diplom og et beløp på inntil etthundretusen norske kroner. Prispengene kan ikke benyttes til personlige formål.

2018

De første til å motta buddyprisen var Kari Voldhagen og Gisle Marhaug på vegne av NTNU tilrettelegging og Asperbergergruppa, Liza Norum Wanda på vegne av studentprosjektet En psykt vanlig uke og studentprest Anne Anker Bolstad i Gjøvik.

2019

I 2019 ble prisen delt ut til Linjeforeningenes HR-forum, lunsjvenn-ordningen og NTNUI Bumerang. Kristin Karlsen og studentkontaktene ved Institutt for datateknologi og informatikk fikk heder for Lunsjvenn-ordningen. Karl Kristian Lockert og Nina Salvesen tok imot prisen på vegne av HR-forumet og Stian Glomvik Rakke, Jens Sørensen og Mathilde Brusselmans mottok prisen på vegne av NTNUI Bumerang.

2020

I 2020 ble linjeforeningene kåret til årets studentbuddy. Glade mottakere av NTNU-prisen var Victoria Silva og Solveig Høgåsen, som ble delt ut av rektor Anne Borg.

I 2021 kan vi ikke se at det ble delt ut noen pris.

Og nå? Nå kan du som leser dette, gruble litt på om det er en person eller et miljø du ønsker skal få NTNU Studentbuddy for 2022. Har du lyst til å nominere noen, må du gjøre det innen 21. mars ved å fylle ut et skjema.