Linjeforeningene kåret til årets studentbuddy

- Engasjementet blant studentene er større enn noen gang, sier Victoria Silva og Solveig Høgåsen fra NTNUs linjelederforum. Mandag mottok de buddyprisen.

Victoria Silva og Solveig Høgåsen var glade mottakere av NTNU-prisen, som ble delt ut av rektor Anne Borg.
Publisert Sist oppdatert

- Linjelederforumet er et samlingspunkt for linjeforeningene, som med alle sine tilbud bidrar til å forebygge ensomhet og skape fellesskap, sa rektor Anne Borg i sin tale til prisvinnerne.

På plassen utenfor inngangen til Hovedbygningen på Gløshaugen hadde en rekke ledere av linjeforeningene møtt opp for å bivåne seansen. Studenttingets leder Åste Solheim Hagerup og prorektor Marit Reitan var også til stede.

Utvalget som avgjorde hvem som får prisen i år har særlig merket seg det arbeidet som ble gjort i en ekstraordinær situasjon. «Vinnernes strålende innsats under pandemien gjorde at de etter hvert sto fram som åpenbare vinnere, heter det i begrunnelsen for at NTNUs linjelederforum blir årets studentbuddy.

«Når landet virket som det raste sammen, tok vinnerne et dypt pust før de hoppet rett tilbake i kamp», konkluderer utvalget.

LES OGSÅ: Disse fikk den første buddyprisen

LES OGSÅ: Disse vant NTNUs buddypris 2019

Stort engasjement tross pandemi

- Det har vært et vanskelig og kjipt år. Derfor er vi glade for at vi blir sett og satt pris på, sa Solveig Høgåsen fra Gløshaugen linjelederforum.

- Dette er en stor motivasjon for å fortsette arbeidet vårt, kommenterte Victoria Silva, som representerte linjelederforumet på Dragvoll.

Den årlige prisen går til et miljø, organisasjon eller gruppe som bidrar til reduksjon av ensomhet, stress og bekymringer blant studenter. Inntil tre vinnere mottar kan motta prisen på 100 000 kroner totalt.

- Det har vært et stort engasjement blant studentene selv om det har vært brudd i normaltilstanden. Flere linjeforeninger har meldt fra om at det er større oppslutning til valg i komiteer og lignende, fortalte Høgåsen til Universitetsavisa.

Silva har samme inntrykk.

- Det har aldri vært så stort engasjement som nå. Det er tydelig at studentene ønsker å opprettholde de vanlige aktivitetene, sa hun.

Med favnen full av blomster og diplom ville mange ha tak i prisvinnerne. Før de ruslet videre til ny fotografering, gjensto det bare noen godord om det konstruktive samarbeidet med NTNU og hvor fint det var å motta buddyprisen.

- Utrolig stas, det har vært mye motgang, men likevel har vi greid å gjennomføre fadderuka uten smittetilfeller og gi de nye studentene en varm velkomst, sa de fornøyde prisvinnerne Solveig Høgåsen og Victoria Silva.

Det var styremedlem Kristin Melum Eide som for noen år siden foreslo at NTNU oppretter en slik vennepris. Motivasjonen for dette, var blant annet den store studentundersøkelsen (SHOT) i 2014. Samtidig som Trondheim er den studiebyen med flest fornøyde studenter, var det nettopp i denne byen flest studenter oppga at de føler seg ensomme.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Studentbuddy Anne Borg
Studentbuddy Solveig Høgåsen