Sandberg blir generalsekretær i UHR

Ti år som folkevalgt er nok. Nå vil Sandberg tilbake til universitets- og høyskolesektoren.

Nina Sandberg
Publisert Sist oppdatert

Universitets- og høgskolerådet (UHR) melder fredag at de har ansatt Nina Sandberg som generalsekretær for en periode på seks år fra og med høsten av.

- Jeg er svært glad for å ha fått denne muligheten, og ser fram til å bli en del av UHRs organisasjon. Kunnskapen som skapes i sektoren blir avgjørende for vår felles fremtid, sier Sandberg i en pressemelding fra UHR.

Allerede i fjor sommer ble det kjent at Sandberg, som for tiden er medlem av Utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget og Arbeiderpartiets talsperson for forskning og høyere utdanning, ikke kom til å stille til gjenvalg ved Stortingsvalget i 2021.

Sandberg sier i pressemeldingen at hun vil stå på for at UHR styrkes både innad og utad, og at de får en nøkkelrolle i samarbeidet for et bærekraftig samfunn.

UHRs styreleder, Tromsø-rektor Anne Husebekk, sier de er fornøyde med ansettelsen.

- Sandberg kjenner sektoren både fra innsiden og som politiker. Hun kjenner også mange i sektoren fra sitt arbeid på Stortinget. Sektoren er i stadig utvikling, og Sandberg vil være en person som kan bidra til et sterkt UHR, sier Husebekk.

I tillegg til sitt politiske virke, som inkluderer seks år som ordfører og fire år på Stortinget, har Sandberg også erfaring som forsker ved Nordisk institutt for studier av forskning, innovasjon og utdanning (Nifu). Det siste året hun var der var hun også stedfortredende forskningsleder.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.