Ny ad-dekan

Nå blir hun tilbudt dekanstilling ved NTNU

Sara Brinch tilbys stillingen som ny dekan ved Fakultet for arkitektur og design (AD) ved NTNU.

Sara Brinch var i årene 2017-2021 prodekan for utdanning ved Det humanistiske fakultet.
Publisert Sist oppdatert

Sara Brinch har nå fått tilbudt dekanstillingen ved AD-fakultetet. Det melder NTNU i en pressemelding. Brinch er i dag instituttleder for Institutt for design ved universitetet.

Hun var en av fire søkere til stillingen som blir ledig når Marianne Skjulhaug begynner som rektor ved Kunsthøgskolen i Oslo. Skjulhaug startet i åremålsstillingen som dekan i 2021, med varighet frem til juli 2025. Hun fratrer nå stillingen sin som dekan i slutten av juli for å ta over rektorstillingen ved Khio.

Glad for å få tilbudet

Brinch sier at hun er svært glad for å ha blitt tilbudt stillingen;

- Dette er jobb med stort ansvar, og en rekke viktige oppgaver står i kø. Jeg står klar til å ta ansvaret, og ser fram til å jobbe sammen med instituttene og fakultetsadministrasjonen om gode løsninger.

Brinch har god fartstid ved NTNU, både i ledelsesstillinger ved HF og AD.

- Med ADs forankring i kunst og i skapende, kreative fag, og med tydelige koblinger både til teknologi og til humaniora og samfunnsvitenskap, har fakultetet gode kort på hånden når det gjelder å finne virksomme måter å løse dagens samfunnsutfordringer på, sier Brinch.

- Dyktig fagperson og leder

Det er styret ved NTNU som står for ansettelsen av dekaner. Det var møte i NTNU-styret i dag.

Rektor Anne Borg sier i en kommentar at hun er veldig fornøyd med å få Brinch inn i sin ledergruppe.

- NTNU får en svært dyktig fagperson og leder, med bred og relevant erfaring. Hun skal lede et fakultet med sterke fagmiljøer, som blant annet har hatt veldig god uttelling på EU-søknader de siste årene, sier rektor.

Den nye dekanen vil bli ansatt i en åremålsperiode for seks år, med varighet til 31. juli 2029.

Fakta

Sara Brinch

  • Brinch har ledet Institutt for design siden 2021. I tillegg veileder hun Ph.D.-stipendiater ved Institutt for kunst- og medievitenskap.
  • Før dette var hun i årene 2017-2021 prodekan for utdanning ved Det humanistiske fakultet. Her har hun også ledet ph.d.-programmene for hhv audiovisuelle medier og estetiske fag.
  • Hennes eget doktorgradsarbeid var innen fagområdet medievitenskap.
  • Før hun ble instituttleder ved Institutt for design, har hun siden 2005 jobbet som førsteamanuensis i medievitenskap og visuell kommunikasjon.
  • Opprinnelig har hun grunnutdanning fra NTNU i nordisk, allmenn litteraturvitenskap og filmvitenskap.