Nå er hun tilbake som instituttleder: - Motivert av den omfattende støtten

Toril Aalberg ville tilbake til å være professor etter fire år som insituttleder. Nå, med noen år som «vanlig» professor ved ISS, skal hun tilbake i sjefsstolen.

Sist gang hun var leder for institutt for sosiologi og statsvitenskap: Toril Aalberg, og direktør for NTNU Digital, Torbjørn Svendsen, snakket om maskinlæring og demokrati fra scenen i Brussel da NTNU arrangerte Europakonferansen 2018.
Publisert Sist oppdatert

I vår skrev Universitetsavisa om instituttleder ved Institutt for sosiologi og statsvitenskap (ISS) Johan Fredrik Rye. Lederen gjennom drøye tre år valgte å gi seg tidlig for å ta en stilling ved Universitetet i Oslo.

Nå er det klart hvem hans etterfølger blir. Professor Toril Aalberg ved ISS har også vært Ryes forgjenger. Hun var nemlig instituttleder ved samme institutt fra fra 2017 til 2021. Nå får hun comeback i stillingen.

- Da det ble klart at Johan Fredrik Rye ga seg som instituttleder var det svært mange av mine kolleger som ga sterkt uttrykk for at de ønsket at jeg skulle ta på meg en ny periode, sier Aalberg.

Aalberg søkte ikke en ny periode da Rye ble ansatt. 

- Etter fire år som instituttleder i 2021 ønsket jeg å koble meg på forskning og undervisning igjen, for det er fint å være professor ved ISS, konstaterer hun.

Men nå, med noen års mellomrom er hun motivert til en ny runde.

- Med en lengre runde i tenkeboksen kom jeg frem til at den omfattende støtten og tilliten, kombinert med et ønske om å bidra til at ISS også fremover forblir et godt og veldrevet institutt, var motivasjon nok til å søke igjen, slår Aalberg fast.

Følg UA på Facebook og Instagram.