Studenter i cybersikkerhet får seg jobb før fullført utdanning

Studentene ved NTNU i Gjøvik som studerer digital infrastruktur og cybersikkerhet, er svært ettertraktet.

Instituttleder Nils Kalstad registrerer at studentene er svært etterspurte.
Instituttleder Nils Kalstad registrerer at studentene er svært etterspurte.
Publisert

Mange får fast jobb og fullfører ikke utdanningen, skriver Oppland Arbeiderblad (pluss-artikkel)

- Bedriftene er kanskje litt vel aggressive inn mot studentene. Det er viktig at utdanningen fullføres, men vi ser at mange ikke prioriterer eller har tid til åm fullføre utdanningen når de først er hentet til et selskap og fått jobb, sier instituttleder Nils Kalstad ved Institutt for informasjonssikkerhet og kommunikasjonsteknologi til avisa.

Onsdag avhold holdt NTNU CCIS (Center for Cyber & Information Security) sin årlige generalforsamling og partnerkonferanse på NTNU Campus Gjøvik.m

Det som sto på agendaen i år, ifølge avisa, var en øvelse på et aktuelt tema: Et tenkt tilfelle der utenlandske hackere har tatt kontroll over norske strømselskaper.

- Veldig aktuelt i disse dager. Norske bedrifter ser mer enn noen gang viktigheten av å ha kunnskap om informasjonssikkerhet.

- Før var det vanlig at slike ting ble overlatt til IT-avdelingen, men nå ser også toppledelsen hvor viktig det er selv å være helt oppdatert på hva man kan gjøre for å bedre sikkerheten. Og ikke minst hvordan man håndterer situasjonen hvis bedriften blir utsatt for cyberangrep datakriminalitet, sier Christian Hedløv Engh til Oppland Arbeiderblad. Han er mangeårig bedriftsleder og nyansatt administrerende direktør for selskapene RingAlm AS og Begna Bruk AS.

Ifølge Egnh blir studentene rekruttert både av nasjonale og internasjonale selskaper.