Studentparlament ved UiO og UiB utestenger Borten Moe, det vil de ikke ved NTNU

Leder Astrid Hilling sier de har hatt sitt siste møte for året og har ingen planer per nå om å løfte saken.

Leder ved Studenttinget NTNU, Astrid Hilling, sier hun ikke har noen planer om å løfte en utestengelse av Borten Moe.
Publisert Sist oppdatert

Studentparlamentet ved Universitetet i Bergen (UiB) vedtok i går at forskning- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) er persona non grata, eller uønsket, på godt norsk.

Det ble først omtalt av studentavisa i Bergen, Studvest. Det skjer bare dager etter studentavisa i Oslo, Universitas torsdag kveld kunne melde at Studentparlamentet ved Universitetet i Oslo (UiO) hadde gjort det samme.

- Det er ingen av oss som kommer videre ved at vi nekter å snakke sammen eller kansellerer hverandre. Dette synes jeg er en litt pubertal uttrykksform, uttalte ministeren i etterkant av den hendelsen.

Studenttinget ved NTNU hadde nylig sitt siste ordinære møte for året og ingenting tyder på noen ekstraordinær samling for å bannlyse Borten Moe.

- Vi har ikke planer om å løfte saken med årets studentting for øyeblikket. Neste studenttingsmøte er etter jul den 2. februar og med et nyvalgt studentting og en annen leder så hva neste arbeidsutvalg og studentting velger å fremme på møtet er ikke en sak jeg har noen ansvar for, skriver leder ved Studenttinget NTNU i en epost til Universitetsavisa, Astrid Hilling.

Saken ble diskutert på NRKs debattprogram Dagsnytt 18 i går kveld. Der sa Hilling seg også enig med studentparlamentene ved UiO og UiB om at statsråden ikke lytter på studentene og ikke tar det de sier på alvor.

Borten Moe sa på sin side at han mener han har utvist forståelse for alle som sliter i samfunnet nå. På den andre siden mente han også at det burde være lov å si at studenter er relativt sett godt stilt.

I april omtalte Universitetsavisa at Studentersamfundet i Trondhjem fremmet en resolusjon der de mente Borten Moe burde gå av. Flertallet stemte for, men det var for få til å få en gyldig resolusjon.