søkerliste

Flyvåpenoffiser som gikk av som ordfører vil lede campussamling

På listen av de som vil bli NTNUs direktør for campussamling står blant annet en offiser og tidligere ordfører, hun som har hatt jobben i halvannet år samt en konsernsjef.

Tom Myrvold har de siste to år vært sjef for virksomhetsstyring i Norges gigantanskaffelse av amerikanske jagerfly.
Publisert

Søndag 11. februar utløpte fristen for å søke stillingen som avdelingsdirektør ved NTNUs avdeling for campussamling. Det er i alt seks søkere til stillingen. 

Blant søkerne er Tom Myrvold som siden 2022 har vært sjef for  virksomhetsstyring i F-35 kampflyprogrammet. 

Før det var han ordfører i Ørland kommune fra partiet Høyre fra 2015 til 2022. Der valgte han å gå av etter det ble avdekket plagiat i en rekke debattinnlegg publisert i ulike medier.

Stein Gunnar Nilsen har også meldt interesse for stillingen. Han er i dag konserndirektør i KI Investeringsselskap AS. Selskapet har interesser i en rekke bedrifter i Midt-Norge.

Konstituert direktør i halvannet år

Det står også to interne søkere ved NTNU på lista. Den ene er i dag konstitutert i stillingen som utlyses. Hanna Maria Jones har vært konstituert som direktør for campussamlingen siden september 2022, da Merete Kvidal gikk av.  

Hanna Maria Jones har vært konstituert direktør, før det var hun kommunikasjonssjef for campusprosjektet ved NTNU.

Bjørn Haugstad sa tidligere til UA at det har tatt såpass lang tid å lyse ut stillingen fordi NTNU avventet avklaring om regjeringen foreslår igangsetting av Campussamling. Den avklaringen har man fått.

Robert Hoven, seniorrådgiver i Campusutvikling NTNU, står også på søkerlista.

UA spurte også Bjørn Haugstad i fjor, da NTNU utlyste en prosjektleder for campussamling, om ledelsen ved NTNU ønsker at Jones skal fortsette som direktør.

- Hanna Maria Jones har gjort en meget god jobb som konstituert prosjektdirektør og jeg håper derfor hun vurdere å søke stillingen når den lyses ut. Samtidig er det ryddig å presisere at det er en reell utlysning og en reell konkurranse, svarte Haugstad den gangen.

Skal lede portefølje av store prosjekter

I NTNUs utlysning står det blant annet følgende om stillingen:

«Som avdelingsdirektør i Enhet for campussamling vil du ha delegert prosjekteieransvar fra rektor, og vil lede og styre NTNUs portefølje av store investeringsprosjekter knyttet til NTNUs campusutvikling. 

For tiden er disse Campussamling, Helgasetr, og Senter for psykisk helse. Du vil lede enheten som i dag består av prosjektledere og fagressurser/stab som jobber på tvers av prosjektene, totalt 15 ansatte.»

Dette er listen i sin helhet

Navn Alder Nåværende stilling Kommune Kjønn
Stein Gunnar Nilsen58KonserndirektørTrondheimMann
Deepak Kumar36Rådgiver/KonsulentBergenMann
lizi kvirikashvili29studentTrøndgelagKvinne
Robert Hoven40IngeniørTRONDHEIMMann
Hanna Maria Jones43AvdelingsdirektørTrondheimKvinne
Tom Myrvold53Sjef Virksomhetsstyring KampflyprogrammetØrlandMann

Følg UA på Facebook og Instagram.