Kantiner:

Studenter opplever at kun Gløshaugen prioriteres av Sit

Ved NTNU i Trondheim har kun Gløshaugen hatt et kantinetilbud så langt i semesteret. Det skal snart endre seg.

Leder for linjeforeninga Leviathan, Anna Mjønerud Gjestvang, sier det har vært et ønske om å få det samme tilbudet på deres campus som på Gløshaugen.
Publisert Sist oppdatert

Campus er åpent, men det er ikke flertallet av Sits kantiner. På Gløshaugen er Sit Kafe Hangaren og Cafe-sito Stripa åpne, samt kiosken Rapido Gløshaugen. I tillegg er kantinene i Gjøvik og Ålesund åpne. Av andre campus i Trondheim enn Gløshaugen er kun kiosken Rapido på Dragvoll åpen.

Leder for linjeforeninga for statsvitenskap, Leviathan, Anna Mjønerud Gjestvang, synes det er rart at det kun er Gløshaugen i Trondheim som har et kantinetilbud og synes det virker som andre campus har blitt prioritert ned.

- Jeg tror færre velger å dra til Dragvoll når tilbudet der er dårligere. Mange setter pris på å ha muligheten til å få kjøpt en skikkelig lunsj i arbeidsdagen. Det er også et viktig sosialt tilbud.

Hun forteller at Leviathan sammen med andre linjeforeninger tidligere hadde et møte med NTNU og Sit hvor flere ytret ønske om å ha åpne kantiner igjen på Dragvoll.

Begynner å åpne opp snart

Direktør for campustjenester, Espen Holm, sier han ikke kjenner til det aktuelle møtet. Men han kan fortelle at Sit fra neste uke vil begynne å åpne flere kantiner, i tillegg til å skalere opp antallet ansatte ved de som allerede er åpne.

- Vi har vært i en vanskelig situasjon med stengte campus. Nå er vi glade for å kunne åpne på flere steder. Kantinene er en kjempefin sosial plass og jeg skjønner veldig godt behovet for å ha et sted å møtes nå.

Direktør for campustjenester, Espen Holm er enig i at kantina er et viktig sosialt tilbud for studenter

Holm kan ikke gå mer i detalj akkurat nå om hvilke av Sits spisesteder som vil åpne eller nøyaktig når.

Sit: Ikke vært behov tidligere

Selv om linjeforeninger ved Dragvoll etterspurte åpne kantiner tidligere sier Holm at Sit tidligere i semesteret ikke opplevde at det ikke har vært et behov. Det er fra før mulig å bruke kantineområdene selv om man ikke får kjøpt mat der.

- Vi har avklart med NTNU om renhold av bord og areal ved de kantinene som ikke er betjent, sier Holm

Gjestvang, leder for linjeforeninga Leviathan er glad for at Sit nå åpner opp, selv om det ikke er spesifisert at Dragvoll enda vil få sin kantine åpnet.

- Det er på tide, konkluderer hun.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.