Det kommer stadig nye sykmeldinger ved IHS

- Nå er all oppmerksomhet rettet mot å få et forsvarlig arbeidsmiljø for våre ansatte, sa organisasjonsdirektør Ida Munkeby på styremøtet torsdag.
Arbeidsmiljøet ved Institutt for historiske studier er uforsvarlig, sa organisasjonsdirektør Ida Munkeby da hun orienterte styret.  
        
            (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Arbeidsmiljøet ved Institutt for historiske studier er uforsvarlig, sa organisasjonsdirektør Ida Munkeby da hun orienterte styret.   Foto: KRISTOFFER FURBERG

Der gikk styremøtet til det uvanlige skrittet å vedta at Institutt for historiske studier organisatorisk blir lagt direkte under rektor. Dette skal være en midlertidig ordning til og med neste styremøte, den 31. oktober.

I vedtaket heter det:

«Vedtaket innebærer at styret fatter vedtak om organisatoriske endringer. I tillegg fatter styret enkeltvedtak i kraft av rollen som ansettelsesmyndighet for instituttet, hvilket innebærer evt. individuelle disiplinærreaksjoner».

LES OGSÅ: Rektor vil overta styringen av IHS

LES OGSÅ: Styret vil ha fortgang i arbeidet med varsling

- Alvorlige helseproblemer

Munkeby skildret en konflikt ved instituttet med lang varighet, som er komplisert og sammensatt. Etter faktakartlegging, samtaler med vernombud, tillitsvalgte og enkeltpersoner ved instituttet, var indikasjonene klare:

- Arbeidsmiljøet er uforsvarlig. Vi har sykmeldinger fra før, og har den siste tiden fått nye sykmeldinger. Ansatte melder om alvorlige helseproblemer. Det er veldig alvorlig og slik skal vi ikke ha det ved NTNU, slo hun fast.

Framover jobber de langs to spor, fortalte hun: Det ene er organisastoriske tiltak, det andre er eventuelle reaksjoner mot enkeltmedarbeidere.

At instituttet nå midlertidig underlegges rektor, var nødvendig, sa hun:

- Det er så lite tillit til systemet og internt ved instituttet. Siden fokuset nå er å gjenopprette et forsvarlig arbeidsmiljø, må de beslutningene vi tar ha legitimitet. Hvis ikke vil uroen bare fortsette.

En av de ansatte ved instituttet, professor Hans-Otto Frøland, har tidligere gitt uttrykk overfor UA at han synes rektor har fattet en fornuftig beslutning ved å overta styringa av instituttet.

Følg UA på FacebookTwitter og Instagram.

LES OGSÅ: Foreslår omorganisering av IHS
LES OGSÅ: Uforsvarlig arbeidsmiljø for mange ansatte

OGSÅ FRA STYREMØTET: - Vi må ta rangeringene med ei klype salt

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Aalborg-rektor trekker NTNU-søknad

Mener offentliggjøringen av hans søknad har ført til stor uro i organisasjonen ved Aalborg Universitet.

Kvantefysikk:

Hevder å ha gjort stort data-gjennombrudd

Googles forskerne sier de har fullført en utregning som en tradisjonell superdatamaskin ville brukt tusener av år på, på kun noen få minutter.

Ytring:

Regjeringen har overkjørt autonomien til både UiT og Politihøgskolen

Så var to katter ute av sekken: Regjeringen har overkjørt autonomien til både Universitetet i Tromsø og Politihøgskolen, og Nord universitet har lagt frem planene for hvordan de vil satse på Helgeland.

UHR reagerer på KDs Nesna-beskjed til UiT

Leder Dag Rune Olsen i Universitets- og høgskolerådet (UHR) støtter UiT-rektor Anne Husebekk når hun mener Kunnskapsdepartementet (KD) har brutt inn i universitetets autonomi, skriver Forskerforum.