Gatepiano på Kalvskinnet er på plass

Her spiller en musikklærer på gatepianoet, men det er slett ingen krav om musikkutdanning for å la fingrene løpe.
Tor Einar Bekken spilte på pianoet under åpningen, han er førsteamanuensis i musikk ved Institutt for lærerutdanning. 
        
            (Foto: Monika S. Nyhagen)

Tor Einar Bekken spilte på pianoet under åpningen, han er førsteamanuensis i musikk ved Institutt for lærerutdanning.  Foto: Monika S. Nyhagen

Saken er redigert kl 14.21 torsdag

Torsdag ble pianoet lansert, det står på Lysholm, NTNU Kalvskinnet.

Nå er det altså muligheter for alle til å dyrke sin indre pianist. «Play me, I`m yours» står det på pianoet - tydeligere kan ikke oppfordringen bli.

Campuspianoet er resultat av et samarbeid mellom kunstfagene og musikk, og studenter fra kunst og håndverk har stått for dekoreringen.

- Dette blir et såkalt gatepiano, noe som allerede er kjent fra togstasjoner, flyplasser og kjøpesentre rundt omkring i Europa. Vi tar nå bevegelsen inn på campus, sier Monika S. Nyhagen, kommunikasjonsmedarbeider ved Institutt for lærerutdanning.

Hun påpeker at denne trenden er med på å gjøre instrumenter tilgjengelig for alle.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Kan gå mot mer hjemmekontor

Siden i vår har hovedregelen for oppstart vært at NTNU-ansatte skal tilbake på campus i august. Nå skal NTNU revurdere innholdet i denne regelen.

KI-rektor advarer mot hardt klima i den svenske koronadebatten

Advarer mot et stadig hardere debattklima i kjølvannet av pandemien: KI-rektor Ole Petter Ottersen uttrykker uro for at Sverige skal havne i samme negative spiral som der USA befinner seg.

Studenter ble smittet av covid etter arrangement på campus

Fem studenter ved Aarhus universitet er smittet av covid etter å ha deltatt på ett stort arrangement på campus.

Semesterstart nærmer seg - studentledere holder pusten

For første gang foregår studiestart mens en pandemi pågår. Ledere av studentorganisasjoner i Trondheim ser fram til et nytt semester hvor studentene får innta campus igjen. Samtidig er de bekymret.