Jobber med nye retningslinjer for hjemmekontor

NTNU drar lærdom av koronapandemien og utarbeider nå retningslinjer for bruk av hjemmekontor når verden en gang vender tilbake til normalen.
HR- og HMS-sjef Arne Kr. Hestnes, her avbildet under et frokostmøte i 2018, forteller at de nye retningslinjene blant annet skal si noe om arbeidsmiljøansvar, forsikringer, utgifter og utstyr ved bruk av hjemmekontor. 
        
            (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

HR- og HMS-sjef Arne Kr. Hestnes, her avbildet under et frokostmøte i 2018, forteller at de nye retningslinjene blant annet skal si noe om arbeidsmiljøansvar, forsikringer, utgifter og utstyr ved bruk av hjemmekontor.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

- En av de positive konsekvensene av koronapandemien er at vi har lært mye om hjemmekontor, og derfor jobber vi nå med nye retningslinjer for hjemmekontor til tiden etter pandemien, sier HR- og HMS-sjef Arne Kr. Hestnes ved NTNU.

Det endelige utkastet til nye retningslinjer skal være klart om et par uker, for så å behandles i både sentralt samarbeidsutvalg, rektorat og dekanmøte. Retningslinjene skal også inneholde en veiledning for både ledere og ansatte som blant annet sier noe om når det er hensiktsmessig og ikke med hjemmekontor.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Ønsker å få kriteriene på papiret

- I en så stor organisasjon som dette er det vanskelig å se for seg en fremtid hvor vi ikke tar stilling til hva et hjemmekontor er og ikke er, og når det er egnet eller ikke, sier Hestnes og påpeker at det ikke er snakk om å gjøre det verken strengere eller enklere å få innvilget hjemmekontor.

- Det handler om å ha noen kriterier for bruken av hjemmekontor på papiret, samt å klargjøre hvordan en avtale om hjemmekontor skal inngås. Vi foreslår at dette er noe som skal avtales mellom den ansatte og nærmeste leder.

Les også: Nye retningslinjer for hjemmekontor.

Den nye normalen

I tillegg skal retningslinjene også si noe om hvor mange dager med hjemmekontor det er greit å ha i løpet av en periode, hvordan det er med arbeidsmiljøansvar, forsikringer, utgifter, utstyr og så videre.

- Dette er sånt som må avklares. Det er noe som ikke er på plass per i dag, men som vi ser det er nødvendig å få på plass. Det blir en naturlig del av den nye normalen etter koronapandemien, sier Hestnes og understreker at retningslinjene ikke skal erstatte unntaksbestemmelsene som gjelder i nåsituasjonen.

- Det er nok mye i de nye retningslinjene som vil kunne være til hjelp for lokale vurderinger nå, men det er myntet på tiden som kommer, sier han.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Oppfordrer til hjemmeeksamen

NTNU har oppfordret alle fagmiljøene til å endre eksamensform til hjemmeeksamen der det er mulig.

Thomassen klager NTNU inn for Sivilombudsmannen

Professor Øyvind Thomassen klager NTNU inn for Sivilombudsmannen for behandlingen han ble utsatt for i forbindelse med IHS-striden.

Mener forholdet mellom NTNU og Sintef gnisser

NTNU og Sintef konkurrerer om de samme oppdragene, prosjektene og forskningsmidlene, advarer direktør Magnus Langseth i SFI Casa ved NTNU.

NTNU vs Eikrem:

NTNU engasjerte to advokatbyråer

NTNU har benyttet seg av to ulike advokatbyråer i forbindelse med prosessen mot Øyvind Eikrem.