Formannskapet vedtok ønske om arkitektkonkurranse for KAMD-senteret

Selv om Statsbygg mener de ikke har tid til det vil politikerne i Trondheim at utformingen av KAMD-senteret skal avgjøres gjennom en arkitektkonkurranse.

KAMD-senteret skal samle kunst, arkitektur, musikk og design i Høgskolebakken, ikke langt unna Studentersamfundet.
Publisert

Før helgen ble det klart at Statsbygg ikke ønsket noen arkitektkonkurranse når det nye KAMD-senteret (kunst, arkitektur, musikk og dans) ved NTNU skal utformes. Nå blander politikerne i Trondheim seg inn i diskusjonen.

Tirsdag vedtok nemlig Formannskapet i Trondheim kommune en oppfordring om at det gjennomføres en arkitektkonkurranse for det som blir blant de første byggetrinnene i campusprosjektet, skriver Adresseavisen.

- Det er et veldig sterkt ønske fra arkitekturmiljøet både i Trondheim og nasjonalt om arkitektkonkurranse. Konkurranse gir bedre medvirkning, bedre innsyn og offentlighet og bedre kvalitet, sa Venstres Erling Moe under formannskapsmøtet, ifølge avisen.

Statsbygg på sin side mener sier tidsrammene gjør at det vanskelig å gjennomføre en slik konkurranse for KAMD-senteret. De har rett og slett ikke tid til å gjennomføre en slik konkurranse.

- Med den fremdriftsplanen som er for hele campusprosjektet ville det blitt en for stor risiko å sette i gang med en så omfattende konkurranse nå, sier kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim i Statsbygg til Arkitektnytt.