Studenttinget

Disse skal være øverst i studentenes øverste organ

Tirsdag kveld valgte det nye Studenttinget ved NTNU sitt arbeidsutvalg.

Fra venstre: Ingrid Darell Holm, Didrik Nohre Lønvik, Gina Kristine Steen Aarheim og Aksel Kvamme Aase.
Publisert

14. november var det nyvalgte Studenttinget ved NTNU samlet for første gang. Da valgte de fire representanter som skal utgjøre Studenttingets ledelse, som kalles arbeidsutvalget.  

Arbeidsutvalget består av leder, læringsmiljøpolitisk ansvarlig, fagpolitisk ansvarlig og internasjonalt ansvarlig.

Didrik Nohre Lønvik er valgt som leder. Gina Kristine Steen Aarheim er valgt som internasjonalt ansvarlig og nestleder. Aksel Kvamme Aase er valgt som fagpolitisk ansvarlig. Ingrid Darell Holm er valgt som læringsmiljøpolitisk ansvarlig. Det skriver Studenttinget i en pressemelding.

Skal se hvordan Studenttinget kan øke synligheten

De nyvalgte trer inn i stillingene sine 1. januar 2024.

- Jeg vil takke Studenttinget for tilliten og ser veldig frem til å ta fatt på det spennende arbeidet som ligger foran oss. Det kommende året skal vi fortsette den viktige jobben med å sette studentene på agendaen nasjonalt og opp mot ledelsen på NTNU, forteller den nyvalgte lederen Didrik Nohre Lønvik ifølge pressemeldingen.

- I tillegg til at vi skal vedta god politikk for studentene, og se på hvordan Studenttinget kan øke synligheten, legger Studenttingslederen til.

I det siste valget gikk deltakelsen noe ned.

2024 blir et spennende år

Den avtroppende Studenttingslederen, Morten Eidsvaag Althe, er godt fornøyd med sine arvtakere.

- Vi i det sittende arbeidsutvalget er veldig fornøyde med resultatet. Her har Studenttinget valgt fire svært dyktige og engasjerte folk, som kommer til å jobbe med mange spennende saker det kommende året, forteller Althe pressemeldingen.

Han sier at 2024 kommer til å bli et spennende år for de nyvalgte.

- Blant annet med nytt finansieringssystem for høyere utdanning og en svært aktiv regjering. For ikke å glemme at vi nå går inn i en fase hvor NTNU Campussamling skal konkretiseres. Med så dyktige folk i førersetet blir det en glede å gi stafettpinnen videre, sier Althe.

Stedlig leder i Gjøvik, Sigrid Blystad, og stedlig leder i Ålesund, Henrik Vorkinn, blir sittende ett semester til. Disse to velges på akademisk år, mens det resterende arbeidsutvalget velges på kalenderår.

Følg UA på Facebook og Instagram.