Ytring:

Massevaksinasjon og studentfrivillighet

Kommunen søker studentfrivillige til å assistere når vaksinasjonen dras i gang for alvor. Hva med å betale dem, foreslår denne NTNU-studenten.

- Det er ganske vanlig å betale for arbeid enten man er eksamensvakt eller vaksinevakt, skriver Erlend Frøland
- Det er ganske vanlig å betale for arbeid enten man er eksamensvakt eller vaksinevakt, skriver Erlend Frøland
Publisert Sist oppdatert

På onsdag annonserte NRK at Trondheim kommune hadde startet massevaksinering. Et par dager senere skriver Under Dusken at studenter søkes som frivillige til å være funksjonærer. Det går ikke så fort akkurat nå – både på grunn av mangel på vaksine, og folk over 85 år å sette vaksinen på – men utover våren, og frem mot sommeren forventes det at det blir mye å gjøre. De har delt frivilligheten inn i skift, men det er ingen begrensning på hvor frivillig man kan være.

Økonomisk pressede studenter

Tirsdag 23. februar vedtok Stortinget en såkalt krisepakke for studentene. Studenter var en økonomisk sårbar gruppe også før pandemien, men etter pandemien er det mange som har mistet deler av inntekstgrunnlaget sitt uten at de har rett til de samme ordningene som mange andre. Nå kan studenter søke på et nytt tilleggslån på 26.000 kroner hvor 40 prosent kan gjøres om til stipend.

Siden massevaksineringen i stort grad finner sted i NTNUs eksamenslokaler midt i eksamenstiden er det fristende fra et humoristisk ståsted å foreslå at ferdig vaksinerte pensjonister bidrar frivillig som vaksinasjonsvakter. De har tross alt både vaksinasjonsdekning og nøkkelkvalifikasjoner.

Erlend Frøland er student ved NTNU.
Erlend Frøland er student ved NTNU.

Imidlertid har jeg et enda bedre forslag – hva som studentene betales for å stå vakt?

Det er ganske vanlig å betale for arbeid enten man er eksamensvakt eller vaksinevakt. Det vil ikke løse den økonomiske situasjonen for studenter flest, men kanskje det kan være til hjelp for noen. Jeg synes uansett det er litt uspiselig å appellere til frivillighetsidentiteten for å hyre gratis arbeidskraft fra studenter under eksamensperioden. Trondheim kommune bør selvsagt tilby mer en klapping fra en balkong for arbeidet.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Les flere ytringer her.

Powered by Labrador CMS