Avskjedigelsen

Eikrem: - Dette ble knapt

Ansettelsesutvalget ved SU-fakultetet har videresendt avskjedigelsen av Øyvind Eikrem til behandling i NTNU-styret. Eikrem om beskjeden: Dette ble veldig knapp info.

Avskjedigelsen av Øyvind Eikrem er behandlet i ansettelsesutvalget for vitenskapelig ansatte ved SU-fakultetet. Der ble det besluttet å sende saken videre til NTNUs hovedstyre for endelig beslutning.
Avskjedigelsen av Øyvind Eikrem er behandlet i ansettelsesutvalget for vitenskapelig ansatte ved SU-fakultetet. Der ble det besluttet å sende saken videre til NTNUs hovedstyre for endelig beslutning.
Publisert Sist oppdatert

Saken er oppdatert 08:10 med intervju med Eikrem samt opplysningen om at han har klagd Filter Nyheter inn for PFU.

Dette innebærer etter hva UA erfarer at avskjedigelsen av ham opprettholdes.

Seniorrådgiver Jan Erik Kaarø i Kommunikasjonsavdelingen skriver i en SMS til UA fredag morgen at man «rekker ikke å forberede saken til møtet 16.9. Det er ikke avklart enda om den kan tas opp 21.10.»

UA har bedt SU-dekan Tine Artzen Hestbek om kommentar omkring utfallet av ansettelsesutvalgets behandling. Dekanen leder utvalget. Hun skriver følgende i en epost:

«Møtet ble gjennomført før lunsj i dag. Det er ikke aktuelt å utgi noe informasjon fra møtet til media. Arbeidsgiver vil så snart som mulig informere den ansatte og hans advokat om utfallet.»

Eikrem: - Synes dette ble knapt

Eikrem sier til UA at han fikk beskjed fra Hestbek torsdag om at saken skal behandles i styret senere i høst. Utover dette vet han ingenting.

- Hva tenker du om det?

- Jeg er ikke overrasket. Jeg synes jo informasjonen jeg har fått er veldig knapp. Så er det noen forhold her jeg undrer meg over.

- Hvilke da?

- Blant annet dette: Hvordan ser vedtaket ut? Ble det foretatt en avstemning? Var det enstemmighet i vedtaket?

- Hva gjør du og din advokat nå?

- Foreløpig ingenting. Jeg regner med å få beskjed om når saken min skal opp til behandling i NTNU-styret. Så må jeg bare gjenta som jeg har sagt tidligere, at arbeidsgiver ikke har noe grunnlag for å gå til avskjedigelse av meg. Denne saken vil vi om nødvendig forfølge til den havner i rettssalen.

- Har tillit til styrets medlemmer

- Du har tidligere ytret ønske om å få møte i styret for å prosedere din sak. Opprettholder du det ønsket?

- Det gjør jeg. Jeg setter min lit til at styrets medlemmer er i stand til å gi denne saken en fornuftig og uhildet vurdering, sier Øyvind Eikrem.

Ny PFU-klage

Øyvind Eikrem har klagd Filter Nyeter inn for Pressens faglige utvalg for andre gang, skriver Medier 24. Eikrem mener Filter bryter fem punkter i Vær Varsom-plakaten (VVP); Punkt 2.1, 2.2, 2.3, 3.2 og 4.4.

Han mener det blant annet er feil å skrive at han fikk sparken, siden han fortsatt er i jobb ved NTNU.

«At slik uriktig informasjon spres om meg, er opplagt sterkt klanderverdig.», skriver Eikrem i klagen.

Han klaget også Filter Nyheter inn til PFU i fjor, og vant frem med at nettavisen hadde brutt god presseskikk.

Klungtveit tilbakeviser

Medier24 har vært i kontakt med Klungtveit. Han ønsker ikke å kommentere Eikrems klage på nåværende tidspunkt utover tilsvaret, annet enn at redaksjonen avviser at de har brutt god presseskikk.

– Jeg vil la PFU behandle saken før jeg kommenterer den, men det fremgår klart av våre tilsvar hvorfor vi ser på klagen som grunnløs, uttaler Klungtveit til Medier24.

I det nevnte tilsvaret tilbakeviser Filter Nyheter Eikrems påstander om en uriktig fremstilling av at han er sparket.

«Den administrative ledelsen ved NTNU har besluttet at Eikrem skal avskjediges, og universitetets ansettelsesutvalg stadfestet avskjedigelsen 21. juni i år. Eikrem har selv gått ut med at NTNU har formalisert avskjedigelsen i et brev og at ledelsen ikke skal ha respondert på hans tilbud om å avstå fra søksmål om han blir omplassert i stedet for avskjediget.», skriver Filter i tilsvaret.

Nyere saker i Eikrem-saken finner du på denne sida

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.