Sikt-konferansen

«Moral er litt oppskrytt»

Kronprins Håkon stod for en filosofisk samtale med filosofiprofessor Einar Duenger Bøhn for unge og aspirerende ledere. Ifølge professoren er ikke god moral nok til å gi livet noe mening.

Kronprins Håkon er initiativtaker til Sikt-konferansen som i år foregikk i Trondheim.
Publisert

I en stor forelesningsal på Realfagsbygget på Gløshaugen satt Kronprins Håkon og professor i filosofi Einar Duenger Bøhn ved UiA og diskuterte det store spørsmålet «hva er meningen med livet?». En svært så fullsatt sal hørte på og latteren satt løst da de to diskuterte hva som er viktigst i livet —mening eller lykke— på årets Sikt-konferanse.

Fakta

Sikt-konferansen

Konferansen som først ble arrangert i 2013 i Trondheim skal være et møtested for unge ledere og talent mellom 20 og 40 år. Hvert år har de forskjellige temaer som de anser å være en utfordring i dagens samfunn.

I årets program skal blant annet professor i nevrovitenskap ved NTNU May Britt Moser og styreleder Remi Eriksen holde foredrag.

Den årlige konferansen arrangeres på initiativ av Kronprins Håkon. Den har tidligere blitt arrangert i Innlandet, Stavanger, Kristiansand, Ålesund, Bergen og Tromsø.

Konferansen som i år arrangeres for andre gang her i Trondheim tar for seg temaet å takle "mening" og på programmet er det innslag fra blant annet ordførerkandidat Øyvind Kyvik og professor i nevrovitenskap ved NTNU May Britt Moser.

Bøhn ga ut boken Meningen med livet i 2021 og hans undersøkelse og refleksjoner rundt nettopp dette spørsmålet la grunnlaget for samtalen mellom ham og kronprinsen.

Kronprins Håkon holder opp professor Einar Duenger Bøhns bok om livets mening fra 2021

«Så hva er meningen med livet,» spør Kronprinsen Bøhn på et tidspunkt og får det enkle svaret fra Bøhn at «meningen med livet er å forbedre ting». Ifølge Bøhn kan man se det slik at så lenge det er et forbedringspotensial der ute, er det et poeng å stå opp av senga om morgenen. Han spesifiserer dog at han anser ikke det å legge ut bedre bilder på Instagram eller å få ei god utdanning og en god jobb som forbedring, men mener at de som ser forbi seg selv og gjør noe bedre for verden har skjønt det.

Konferansen hadde offisiell åpning tirsdag i dag hvor ordfører i Trondheim, Rita Ottervik, rektor ved NTNU Anne Borg og Kronprinsen var tilstede for å sette i gang det som skal være et møtested for unge ledere og talent.