Gjør et tredje forsøk på vitenskapsfestival

Starmus ble for høytsvevende, The Big Challenge for dårlig besøkt. Neste år håper NTNU at alle gode ting er tre.

Edward Snowden var et av de store internasjonale navnene under fjorårets The Big Challenge. Til neste års arvtaker skal NTNU satse på lokale navn.
Edward Snowden var et av de store internasjonale navnene under fjorårets The Big Challenge. Til neste års arvtaker skal NTNU satse på lokale navn.
Publisert Sist oppdatert

- Det som vel er avgjort er at Kunnskapsfest skal legges til høsten, samtidig som forskningsdagene, og at den skal vare over to uker, sier Reidar Andersen, museumsdirektør ved NTNU Vitenskapsmuseet.

De jobber nå på spreng for å få på plass en ny vitenskapsfestival som skal gå under navnet Kunnskapsfest.

Tanken er å lage en vitenskapsfestival som er noe mer folkelig enn The Big Challenge, en festival som igjen skulle være mer folkelig, billigere og bedre enn sin forgjenger Starmus.

- Det blir lavere billettpriser og stort sett nasjonale navn, sier Andersen.

LES OGSÅ: The Big Challenge stemples som delvis mislykket i evaluering

NTNU Kveld to uker til ende

Mens fjorårets vitenskapsfestival i stor grad gikk for halvtom sal skal neste års oppfølger forhåpentligvis bli bedre besøkt.

For å få til det, flyttes arrangementet til høsten, et tidspunkt hvor skolene allerede bruker mye tid på aktiviteter utenfor skolen, slik som Forskningsdagene. Og arrangementene som er mer myntet på et betalende publikum legges til kveldstid.

- Vi ser for oss å ha tre til fire arenaer hver ukedag med ulike tilbud på kveldstid. Tanken er at det skal gå an å ta turen nedover, ta seg et glass og høre på en debatt eller et foredrag en er interessert i, sier Andersen.

Ikke helt ulikt NTNU Kveld, med andre ord. Bare fire til fem dager i uken i to uker.

Med seg håper NTNU å få både kommune, fylkeskommune og Sparebank1 - de samme som var med på å arrangere både Starmus og The Big Challenge - men mye er fortsatt under planlegging.

Tiden og veien

- Når vi kommer igang såpass sent, blir det litt tiden og veien for å få til noe i Trondheim til neste høst, sier Andersen.

- Hva med Gjøvik og Ålesund?

- Ålesund har jo allerede en veldig bra vitenskapsfestival(Campusuka, journ.anm.) som foregår omtrent samtidig. Men det er helt klart en forutsetning at dette er noe vi skal få til i alle tre byer etter hvert.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.