Forskningsrådet bruker 6 millioner på grafisk profil, mener det vil spare penger

Statssekretær Oddmund Løkensgaard Hoel og Frp-politiker er uenige om det er fornuftig med pengebruken.

Sånn ser den nye nettsiden og logoen til Forskningsrådet ut.
Sånn ser den nye nettsiden og logoen til Forskningsrådet ut.
Publisert

Universitetsavisa har tidligere omtalt den siste tidens hendelser i Forskningsrådet. Organisasjonen må kutte store summer og en ny ledelse har blitt satt inn av minister for forskning og høyere utdanning Ola Borten Moe.

Krisen påvirker også mange prosjekter som får utbetalt sine FRIPRO-midler først til neste år, samtidig som det nok ikke blir en ytterligere utlysning.

Samtidig bruker Forskningsrådet over 6 millioner kroner på oppdatere sin logo og grafiske profil. Det får stortingsrepresentant Sivert Bjørnstad fra Frp til å reagere. Dette ifølge Dagbladet, som omtalte saken.

- Vi investerer 6,2 millioner kroner i en helhetlig og samlende visuell profil skriver områdedirektør i Forskningsrådet, Jesper Simonsen, i en e-post til Dagbladet.

Det inkluderer utvikling, implementering og oppdatering av nettsiden.

- Ny visuell profil vil styrke og effektivisere vår dialog med forskningsmiljøer og allmennheten, og vårt arbeid med å mobilisere nye målgrupper og skape engasjement for forskning og innovasjon i hele landet, skriver han videre.

Ettersom Forskningsrådet forvalter en rekke ulike profiler og merkevarer estimerer de at de vil spare tre millioner kroner årlig på design og kommunikasjonsaktiviteter med den nye profilen. Den gamle ble sist oppdatert i 2007.

- Det virker fornuftig. Det er helt uproblematisk. Dette er et arbeid som ha pågår over en god stund, og det gir en innsparing. Forskningsrådet er en diger organisasjon. Dette er midler de bruker fra driftsbudsjettet. Det har ingenting å gjøre med pengene de bruker til forskning, svarer Borten Moes statssekretær Oddmund Løkensgaard Hoel.

Det er ikke Frp-politiker fra Trøndelag, Sivert Bjørnstad enig i.

- Ola Borten Moe virker tøff mot Forskningsrådet på Facebook, men i møte med dem er han en tøffel. Han har gått hardt ut og snakket om at skattebetalernes penger er viktige å ta vare på, men når det er snakk om offentlig sløsing er det beint fram. Det er langt fra ord til handling, sier Frp-politikeren til Dagbladet.

Han sier videre at man kan få en del doktorgradsstillinger for seks millioner og at han har liten tro på at de kommer til å spare penger.