Korona:

Åpner opp mer for studenter

Regjeringen kom fredag med nye anbefalinger for høyere utdanning, og lover samtidig at det i fremtiden skal mer til for å stenge ned.

Fagstatsråd Henrik Asheim åpner opp for at studentene i større grad skal få benytte campus.
Publisert Sist oppdatert

Fredag melder regjeringen at de nå åpner opp for at flere studenter skal få bruke lokalene og få fysisk undervisning i små grupper.

- Det ble en tung start på 2021 med muterte virusvarianter og nye nedstengninger. Derfor er jeg veldig glad for at smittesituasjonen tillater oss å åpne mer opp for at studenter kan få fysisk undervisning, sitte på lesesalen og møtes i mindre grupper. Det må selvfølgelig skje med strenge smitteverntiltak, men jeg er overbevist om at dette vil være en stor lettelse for mange, sier statsråd Henrik Asheim i en pressemelding fra Kunnskapsdepartementet.

Den nye nasjonale anbefalingen er nå som følger:

Studenter kan være fysisk til stede ved undervisning.

Åpning av campus inkluderer også tilgang til lesesaler og bibliotek med smitteverntiltak.

Større forelesninger og sammenkomster bør unngås. Undervisning i mindre grupper kan enklere organiseres på en smittevernfaglig forsvarlige måte og dermed gjennomføres.

- Situasjonen for mange studenter vil forhåpentligvis bli noe helt annet fremover med litt mer tid utenfor hybelen. Jeg forventer at fagskolene, høyskolene og universitetene legger opp til at alle studenter nå skal få muligheten til å møtes fysisk under trygge rammer, sier Asheim i pressemeldingen.

Regjeringen løsner også litt opp i kapitlene som gjelder forsterkede smitteverntiltak i enkeltkommuner i forskriften. Det betyr at det skal mer til før campus stenges ved nye utbrudd enn det som krevdes tidligere.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.