Økning i antall vitenskapelige publikasjoner

Norske forskningsinstitusjoner rapporterte inn flere vitenskapelige publikasjoner i 2018 sammenlignet med 2017. Totalt rapporterte de inn 25.624 publikasjoner mot 25.033 i 2017.

Publisert Sist oppdatert

Norske forskningsinstitusjoner rapporterte inn flere vitenskapelige publikasjoner i 2018 sammenlignet med 2017. Totalt rapporterte de inn 25.624 publikasjoner mot 25.033 i 2017. Den gode trenden med at flere artikler blir gjort åpent tilgjengelig fortsatte også i 2018. Litt over halvparten av publikasjonene får uttelling for internasjonalt samarbeid.

Flere artikler ble lastet opp i de lokale vitenarkivene, og flere artikler er publisert i åpne tidsskrifter. Tall for dette kommer i tilstandsrapporten for høyere utdanning som publiseres i begynnelsen av mai.

– Rapporteringen i Cristin er svært godt kvalitetssikret, og dekker alle fagfelt, inkludert humaniora og samfunnsfag bedre enn mange internasjonale bibliografiske databaser. Våre data om vitenskapelige publikasjoner gir et unikt grunnlag for å sammenlikne publisering i tre ulike forskningssektorer over tid, sier Marit Henningsen, tjenesteansvarlig for Cristin i Unit – Direktoratet for IKT og fellestjenester i høyere utdanning og forskning, i en pressemelding.

Les hele rapporten her.