Nå blir det gratis influensavaksine på campus

FHI har oppfordret flere til å ta vaksine mot influensa. Nå skal NTNU tilby gratis vaksine til alle ansatte på campus. 

Vaksinene skal settes i NTNUs egne lokaler. Illustrasjonsbildet er tatt under vaksinasjon av Covid-19 i Trondheim.
Publisert Sist oppdatert

Denne høsten vil NTNU tilby gratis influensavaksinering på campus for alle ansatte som ønsker det. Det skriver de på Innsida mandag. 

Tilbudet kommer etter at FHI tidligere i oktober gikk ut med en generell oppfordring om at flere bør ta vaksine mot influensa og korona. 

- Vi ser at influensavirusene har endret seg, og det er en stor mulighet for at H3N2-viruset vil vende tilbake. Dette er et virus som vi har mindre beskyttelse mot fordi det er lenge siden det har forårsaket store utbrudd med mange smittede. Det kan i så fall bety at flere blir alvorlig syke, særlig blant de eldre, sa smitteverndirektør Trygve Ottersen ved FHI i en pressemelding.

Timebestilling åpner snart

Tilbudet om gratis vaksinering på campus vil gjelde alle som er ansatt ved NTNU. 

Informasjon om tid og sted vil komme snart, men vaksineringen vil etter planen finne sted i uke 46 i Gjøvik og Ålesund, og i løpet av ukene 46 og 47 i Trondheim. 

I fjor var NTNU av et mindretall institusjoner for høyere utdanning som lot ansatte søke refusjon på influensavaksinen. I år utgår denne ordningen, siden NTNU nå vil tilby vaksinering i egne lokaler. 

Det vil åpnes for digital timebestilling så snart den endelige planen er lagt. Vaksineringen vil bli gjennomført innenfor normal arbeidstid.

Følg UA på Facebook og Instagram.