NTNU gir gratis influensavaksine til ansatte

NTNU er en av et mindretall institusjoner for høyere utdanning som sier at de ansatte kan søke refusjon på influensavaksinen.

Bjørn Hagustad sier NTNU anser det som en billig investering å sponse influensavaksiner til de ansatte.
Publisert Sist oppdatert

Folkehelseinstituttet har meldt om at det kan bli en spesielt stor influensaepidemi i år. Vanligvis blir mellom fem til ti prosent smittet, men i år er de bekymret for at det kan bli ekstra mange syke og smittede. Da kan vaksinen bli spesielt viktig.

Avisa Khrono har i den anledning spurt de 37 utdanningsinstitusjonene i Database for høyere utdanning hvorvidt de sponser influensavaksinen til sine ansatte, hva de regner med dette vil koste og hvorfor de har valgt å gjøre som de gjør.

- Billig forsikring

En av de som svarer at det er noe de vil er NTNU.

- Dette vurderer vi som en billig forsikring i forhold til kostnadene ved en influensaepidemi som slår ut mange ansatte, og som kanskje treffer oss midt i eksamensperioden. Vi anser det også som god personalpolitikk å hindre at folk blir syke. Det er jo en stor belastning for den enkelte å få influensa, ikke bare for oss som arbeidsgiver, skriver Bjørn Haugstad, direktør for organisasjon og infrastruktur ved NTNU, i en e-post til Khrono.

Det er uklart hvor mye dette vil koste NTNU da prisene på vaksinen kan variere fra sted til sted og universitetet ikke vet hvor mange av de 9000 ansatte som vil benytte seg av tilbudet.

Oslomet, som tuilbyr opp til 400 kroner refusjon til alle ansatt i over 20 prosents stilling estimerer at de vil bruke mellom 800 000 og 900 000 kroner ifølge Khronos undersøkelser. Av de 37 interpellerte institusjonene er det 24 som har svart og totalt seks som vil gi gratis vaksine.

Sånn går du fram ved NTNU

Folkehelseinstituttet anbefaler at alle over 65 år eller som er i en risikogruppe tar influensavaksinen. NTNU har vedtatt at alle ansatte som ønsker å vaksinere seg, får refundert kostnaden. Hvis du må ta vaksinen i arbeidstida, har arbeidsgiver sagt at dette er greit, står det i en Innsida-melding publisert om tema.

Har du allerede tatt vaksinen og ikke fått kvittering bør du ta kontakt med der du fikk vaksinen og be om en ny. Eventuelt kan du dokumentere med kontoutskrift.

Fakta

Framgangsmåte

1. Bestill time for vaksinering. Dette kan du gjøre hos fastlegen din. I Trondheim kan du også bestille time hos vaksinasjons- og smittevernkontoret. Husk å ta vare på kvitteringen etter at du har betalt for vaksinering.

2. Legg inn krav om refusjon av kostnaden i HR-portalen. Du bruker skjemaet som heter "Refusjon av utlegg". Her må du legge ved kvitteringen.

Kilde: Innsida