Belønnes for «sjeldent modig sensitivitet i tone og spill»

- Det var på jazzlinja alt startet, sier NTNUs nye ambassadør. 

Hun er kjent for sin inderlige tilstedeværelse på scenen og evne til å skape en god atmosfære, skriver juryen i sin begrunnelse.
Publisert

- Det betyr veldig mye å utnevnes til NTNU Ambassadør 2024. Det var på jazzlinja alt startet og tida her har formet meg til musikeren jeg er i dag, sier fiolinist og komponist Tuva Halse ifølge en pressemelding.

I forbindelse med åpningen av Trondheim jazzfestival på Dokkhuset tirsdag kveld, ble utnevnelsen offentliggjort.

NTNU Ambassadør er et samarbeid mellom NTNU og Trondheim Jazzfestival. Hvert år utnevnes en artist eller band som på fremragende måte kan virke som en ambassadør for universitetet og jazzmiljøet i Trondheim.

- De beste årene i livet mitt

Halse er nummer 17 i rekka av mottakere og får 50 000 kroner fra universitetet til sine musikalske prosjekter.

- Studietida ved jazzlinja er nok de beste årene i livet mitt, sier vinneren, som begynte ved studiet i 2019.

For tiden spiller hun inn plate med Tuva Halse Quintet. Men er også involvert i en rekke prosjekter og band. 

Blant annet Bento Box, Miriam Kibakaya Concept og OJKOS (Orkesteret for jazzkomponister i Oslo). Hun har også hatt prestisjefylte oppdrag sammen med Trondheim Jazzorkester, Tord Gustavsen, Mathias Eick og Alpaca Ensemble.

«Får musikken til å skinne med en gylden varme»

Halse ble valgt ut av en jury bestående av Hildegunn Øiseth fra Griegakademiet, Sissel Vera Pettersen fra festivalen Soddjazz og Trondheim Voices, samt Ernst Wiggo Sandbakk fra Trondheim Jazzfestival. De skriver blant annet:

«Med bakgrunn som klassisk fiolinist skaper hun musikk i skjæringspunktet mellom nordisk jazz og klassisk kunstmusikk. NTNU-ambassadøren har en sjeldent modig sensitivitet i tone og spill. De melodiske komposisjonene er preget av en lekende lyrisk nerve. 

Hun er også kjent for sin inderlige tilstedeværelse på scenen og evne til å skape en god atmosfære. Når hun deltar som musiker i andres prosjekter får hun musikken til å skinne med en gylden varme.»

Følg UA på Facebook og Instagram.