Jazzpianist utnevt til NTNU-ambassadør

Petter Dalane ble tildelte hederstittelen NTNU- ambassadør 2023 på Dokkhuset scene onsdag ettermiddag.

NTNU- ambassadør for 2023 er Petter Dalane. Her sammen med leder for Jazzfest, Ernst Wiggo Sandbakk og prorektor for utdanning, Marit Reitan.
Publisert Sist oppdatert

Tildelingen skjedde i forkant av den første konserten på årets Jazzfest som starter 10.mai.

Fakta

Hva er NTNU- ambassadør?

  • Ambassadørordningen er et samarbeid mellom NTNU og Trondheim Jazzfestival.
  • Hvert år utnevnes en artist eller band som på fremragende måte kan virke som en ambassadør for universitetet og jazzmiljøet i Trondheim.
  • Det legges særlig vekt på artistens aktivitetsnivå, musikalske CV, turneplaner, kunstnerisk nivå, antall band, og internasjonal virksomhet.
  • Ambassadøren får et stipend på 50 000 som skal brukes til turnering og/eller promotering.

- Av listen NTNU- ambassadører er jeg i svært godt selskap og det er hyggelig og overraskende å få være en del av dette! Prispengene kommer svært godt med og vil gjøre det mulig for meg å få gjennomført prosjekter jeg lenge har hatt planer om, sier den glade nyutnevnte ambassadøren, Petter Dalane i en pressemelding.

Petter Dalane er nummer seksten i rekken som blir utnevnt til NTNU-ambassadør. Han mottok et stipend på 50 000 kroner som skal brukes til å turnere eller til promotering.

Dalane er pianist og orkesterleder fra Bergen. Mellom 2014 og 2022 var han student ved NTNU hvor han studerte marin teknikk, musikkvitenskap og utøvende jazz. Han tok bachelorgraden sin i 2020 og mastergrad i 2022, og er i dag lærer ved Institutt for musikk. Han er også svært aktiv i Trondheims jazzmiljø og har skapt sin egen konsertserie.

Juryens begrunnelse

Dette la juryen vekt på i utnevnelsen av Dalane til ambassadør:

Han er miljøskapende, initiativrik og inkluderende - og har en sjelden stå-på-vilje. Han er leder for flere ensembler, og i konsertene krydrer både med humor og politisk innhold som bidrar til å utvikle konsertformatet. Det er ingen tvil om at årets kandidat er verdig tittelen, og det er en stor glede for juryen og utnevne Petter Dalane til NTNU Ambassadør 2023/2024.