Studentenes meddommerkompensasjon har ikke blitt justert siden 1983

Kompensasjonen til studenter for å være meddommer har vært på 250 kroner dagen siden 1983. Lederen for forsvarergruppen i Advokatforeningen reagerer.

Leder for forsvarergruppen i advokatforeningen sier studenter som fungerer som meddommere i rettsak i større grad må kompenseres for tapt tid på studier.
Leder for forsvarergruppen i advokatforeningen sier studenter som fungerer som meddommere i rettsak i større grad må kompenseres for tapt tid på studier.
Publisert

Alle som er meddommere under rettssaker, får kompensasjon for tapt arbeidsinntekt. Men kompensasjonen for studenter og trygdede har ikke blitt justert på over 38 år, skriver Framtida.no.

I 2021-kroner tilsvarer 250 kroner 738 kroner.

Marius Oscar Dietrichson, leder for forsvarergruppen i Advokatforeningen, sier at det er opplagt at kompensasjonen for studenter må justeres.

– De får dobbeltarbeid. De må både fungere som meddommere, og så må de lese seg opp på det de har gått glipp av. Samtidig blir de i realiteten ikke kompensert økonomisk. Dermed blir det en full-faktor vekk fra dette vervet for studenter. Det er uheldig. Også de burde bli representert, sier han.

Det har lenge vært etterspurt flere unge meddommere. En undersøkelse fra 2018 blant 15.000 meddommere i lagmannsretten viser at 60 prosent av meddommerne i Norge var 50 år eller eldre, og kun 2,8 prosent under 30 år.

Justis- og beredskapsdepartementet sier at de ikke har noen planer om å justere godtgjøringen.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Powered by Labrador CMS