Adressa: Karianne Tung blir ny statsråd

Et velkjent navn ved NTNU og i teknologimiljøet i Trondheim blir ny statsråd i Støre-regjeringen.

Karianne Tung
Publisert Sist oppdatert

Det får Adressa bekreftet fra flere kilder, blant annet på regjeringshold.

Tung har siden 2020 vært daglig leder i Trondheim Tech Port, en interesseorganisasjon som skal promotere Trondheim som teknologihovedstad. Organisasjonen har tette bånd til både næringsliv i regionen og NTNU. 

Endringene i regjeringssammensettingen er allerede utsatt flere ganger, men skjer etter alt å dømme mandag eller tirsdag kommende uke, skriver Adressa. Utsettelsene skal ikke skyldes utnevnelsen av Tung, men uavklarte spørsmål rundt utenriksminister Anniken Huitfeldt.

Ligger an til flere endringer i regjering

I dag har Ap 11 statsråder og Senterpartiet åtte. Årsaken til at Støre nå kan utvide regjeringen og la Ap få en ekstra minister ligger ifølge Dagens Næringsliv i en hemmelig avtale, en såkalt B-protokoll, som ble forhandlet frem under forhandlingene med Sp på Hurdal om regjeringsmakten høsten 2021.

Medier har tidligere meldt at Klima- og miljøminister Espen Barth Eide er kandidat til å overta jobben som utenriksminister fra Anniken Huidtfeldt. Ifølge VG kan Ap-nestleder Tonje Brenna være på vei fra Kunnskapsdepartementet og over til ny post som arbeidsminister. Stillingen besittes i dag av Marte Mjøs Persen.

Følg UA på Facebook og Instagram.