Korona

Dette er NTNUs gjenåpningsplaner

«Nesten tilbake til normalen» skriver NTNU i sin gjenåpningsplan for høsten. Det betyr mer fysisk tilstedeværelse, men også krav om avstand og munnbind.

Anne Borg ser ut over Gjøviks studenter under immatrikuleringen i 2018. Men i år som i fjor vil hennes tale bli strømmet og ikke holdt foran et folkehav.
Anne Borg ser ut over Gjøviks studenter under immatrikuleringen i 2018. Men i år som i fjor vil hennes tale bli strømmet og ikke holdt foran et folkehav.
Publisert

NTNU har publisert sin gjenåpningsplan for perioden fremover, og i det store og det hele ser det ut til at universitetet er på vei tilbake til tiden før 12. mars 2020.

For perioden fra nå og frem til en gang midt i sommerferien åpnes det for økt fysisk undervisning, uten at det har de store praktiske konsekvensene for universitetet.

Her kan du lese hele gjenåpningsplanen.

Det er også åpnet for at arbeidstakere i større grad kan benytte kontorer på campus, men NTNU skriver at de som arbeidsgiver i større grad skal vurdere om hjemmekontor er nødvendig. «Det må være mulig å holde én meter avstand for alle» skriver NTNU, og viser til at Trondheim kommune fremdeles anbefaler hjemmekontor så langt dette er hensiktsmessig.

Videre er det nå åpnet for større arrangementer ved NTNU - inntil 400 personer uten faste plasser og 1000 personer med faste plasser, og de globale reiserådene avvikles gradvis.

Det som dog står igjen er bruken av innsjekkingssystemet. Dette skriver NTNU at må brukes til et godt stykke utpå høsten.

Nærmere normalt ved studiestart

Og når studenter og ansatte til høsten kommer tilbake til campus har det også vært flere lettelser.

Fra juli av justeres nemlig arranngementsstørrelsen opp til 750 personer uten faste plasser og 2500 med. Bruk av adgangstest og koronasertifikat kan føre til at disse grensene økes ytterligere.

Det jobbes også med å legge til rette for utveksling og internasjonale studenter, står det i planen.

«Det ventes innreise-lettelser for studenter fra 1.8. Før den tid vil kun europeiske studenter fra grønne land, samt europeiske studenter som er fullvaksinert, eller som har hatt Covid-19 kunne reise inn til Norge.» skriver NTNU.

NTNU skriver også at de som er fullvaksinerte eller beskyttede kan oppholde seg som normalt på campus. Dette gjelder da personer som for minst en uke siden tok sin andre dose, personer som for minst tre uker siden tok første dose og personer som i løpet av de siste seks måneder har hatt korona.

Ett år til med tiltak

I gjenåpningsplanen skriver NTNU at en må leve med enkelte av koronatiltakene i minst ett år til, slik som testing og smittesporing.

«På NTNU vil det fortsatt bli nødvendig med håndvask, krav om avstand og munnbinnd enkelte steder» skriver de i planen.

Men lettelser til tross - de som drømmer om folkehavet bak hovedbygningen under immatrikuleringen må nok vente ett år til. NTNU skriver at studentene til høsten skal samles «i sine studieprogram rundt på campus», mens tale og underholdning fra scenen strømmes.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.