Korona

Fra og med tirsdag er korona-hjemmekontor en saga blott

NTNU starter utfasingen av koronatiltak neste uke.

NTNU starter utfasingen av koronatiltak, men anbefalingen om bruk av munnbind på steder hvor det ikke er mulig å holde meteren vil fortsatt gjelde en liten stund til.
Publisert Sist oppdatert

Fra og med tirsdag neste uke starter en gradvis fjerning av koronarestriksjonene ved NTNU, melder universitetet i melding på intranettet. Dette med forbehold om at smittesituasjonen fortsatt er usikker, og at lokale utbrudd kan føre til at restriksjoner gjeninnføres eller forlenges på kort varsel.

Fra og med tirsdag forsvinner anbefalingen om å avlyse store student-arrangementer i Trondheim, og samt begrensninger ved arrangementer og stands på campus.

Forbudet mot alkohol på campus og påbudet om utført risikoanalyse vil likevel fortsatt gjelde. Videre skal også generelle smitteverntiltak følges.

Når det gjelder kravet om en meters avstand i undervisningssituasjoner oppheves dette, men NTNU skriver at en fortsatt bør holde minst en meters avstand i lokaler der det ikke foregår undervisning og bruke munnbind når dette ikke er mulig.

Hjemmekontorordningen oppheves også, noe som betyr at fast arbeidsplass fra tirsdag igjen er NTNUs lokaler.

Når fase tre i den nasjonale gjenåpningen avsluttes vil også anbefalingen om munnbindbruk og forbudet mot alkoholservering fjernes.

Videre er planen at testingen av studenter som skal ut i praksis og på ekskursjoner oppeves en gang i midten av oktober, mens siste rest av koronakrav - bruken av innsjekkingssystemet - fjernes i månedsskiftet oktober/november.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.