Smittet student gikk rundt på campus

Smittevernkontoret i Trondheim kommune advarer nå studenter og ansatte som har vært innom bestemte lokaler på campus Gløshaugen tirsdag og onsdag i forrige uke (16-17.februar) om at de kan ha vært i nærkontakt med en smittet person.

En student med påvist smitte bevegde seg rundt på campus Gløshaugen tirsdag og onsdag i forrige uke.
En student med påvist smitte bevegde seg rundt på campus Gløshaugen tirsdag og onsdag i forrige uke.

Blant annet på grunn av mangelfull registrering i Check In velger kommunen og NTNU å gå ut med en offentlig kunngjøring. Dette skjer etter at en student med påvist covid-19-smitte har vært innom flere steder på campus. Det er mistanke om at vedkommende er bærer av en mutert versjon av viruset, skriver NTNU på Innsida.

Følgende pålegges å gå i karantene etter covid-19-forskriften: De som har vært på mastersalen (Rom 253, «optimeringssalen») i Kjelhuset 16.februar fra kl 10:00 og 17.februar fra kl 09:00.

I tillegg til karantene må personene som dette gjelder snarest mulig teste seg og ta ny test sju dager etter dato for mulig eksponering.

I tillegg ber kommunen følgende personer om å ta koronatest:

* Alle som var innom Sit kafe Hangaren 16.februar fra kl.12:00 og utover dagen, og/eller 17.februar fra kl 13:30 og utover dagen.

* Alle som var innom Cafe-sito Stripa (ved Hangaren) 16.februar fra kl. 15:30 og utover dagen, samt 17.februar fra kl. 09:30 og utover dagen.

* Alle som var innom kiosken / butikken Rápido Gløshaugen 16.februar fra kl. 15:30 og utover dagen, samt 17.februar fra kl. 09:30 og utover dagen.

Studenter og ansatte som dette gjelder blir ikke pålagt karantene, men de blir bedt om å ta en test 23-24.februar. Det vil si om lag sju dager etter at de var på de aktuelle stedene.

De må teste seg uavhengig av om de har symptomer, eller ikke. Mens de venter på svar på testen kan de møte opp på jobb eller studier, så fremt de holder god avstand til andre.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Powered by Labrador CMS