Löfven anbefaler universitetene å stenge

Sveriges regjering anbefaler at landets videregående skoler, høyskoler og universiteter stenges og at elever og studenter får undervisning på nettet.
Statsminister Stefan Löfven anbefaler videregående skoler og all høyere utdanning å stenge. Det kan også komme på tale å stenge alle barnehager og barneskoler. 
        
            (Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet)

Statsminister Stefan Löfven anbefaler videregående skoler og all høyere utdanning å stenge. Det kan også komme på tale å stenge alle barnehager og barneskoler.  Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

– Fra i morgen anbefales alle videregående skoler, høyskoler og universiteter å tilrettelegge for nettundervisning, sa statsminister Stefan Löfven på en pressekonferanse tirsdag formiddag.

Regjeringen oppfordrer alle foreldre til å få sine barn til å fortsette med hjemmestudier og til å ta smitterisikoen på alvor.

– Dette er grupper som klarer seg selv og som kan ta ansvar for sine studier. Jeg forventer at elever og studenter lever opp til tilliten som vises dem, sa utdanningsminister Anna Ekström.

Löfven sa at det kan komme på tale å stenge alle barnehager og barneskoler, men at regjeringen først må få på plass et regelverk som omfatter omsorgstiltak for barn av foreldre som jobber i samfunnskritiske funksjoner.

Ekström la til at regjeringens regelverk skal være på plass innen kort tid. En beslutning om å stenge barnehager og skoler ventes imidlertid ikke ennå.

Les alle UAs saker om koronaviruset her.

Følg UA på FacebookTwitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Fadderukestart til tross for krisetider

Selv om ting er annerledes fra i fjor, betyr det ikke at det blir mindre gøy i år, mener fadderne ved linjeforeningen Primetime. Universitetsavisa fikk henge seg på festlighetene når de tok imot nye studenter mandag.

Immatrikuleringen 2020

Rektor: - Vi trenger de engasjerte menneskene

- Vi trenger engasjerte mennesker som står opp for ytringsfriheten, sa Anne Borg i sin første immatrikuleringstale som rektor. 

Immatrikulering også i Ålesund og Gjøvik

Immatrikuleringen ved NTNU foregår på tre campuser også i år. UA strømmer arrangementene for seg.

Førstereis-rektor Anne Borg på generalprøve

Litt over klokka 10 tester Anne Borg ut talen for kamera og mikrofon. Årets studiestart er hennes første som NTNUs rektor.