Streiken er avsluttet

Venter på eksamens-info: - Det er litt bittersøtt at streiken er over

Jens Ruud Bunkholdt synes det er synd at det nok en gang ble tvungen lønnsnemnd, men er lettet over at han antageligvis slipper å ta igjen eksamen.

- Vi var i praksis, det er derfor vi har så sen siste eksamen dette semesteret sier Sandra Madsen. Ved hennes høyre side sitter Tor Erik Stubsjøen. Til venstre i bilde Adrian Holte Kristiansen og Jens Ruud Bunkholdt.
Publisert Sist oppdatert

I går møtte Universitetsavisa på fire lektorstudenter som forbedrete seg til muntlig eksamen neste uke. 

Da visste de ikke om muntlig eksamen skulle gå som normalt, beskjeden de hadde fått var at de fikk vite om eksamen gikk som normalt dagen før eksamen. 

- Vi forbereder oss til eksamen

I engasjert diskusjon satt da Adrian Holte Kristiansen, Sandra Madsen, Tor Erik Stubsjøen Martinsen og Jens Ruud Bunkholdt. 

- Vi forstår at de streiker. Det har vært et negativt mønster de siste årene, der streikene ofte ender i tvungen lønnsnemnd, så vi støtter streiken, sa Madsen da. 

Studentene la likevel ikke skjul på at streiken gjorde eksamenstiden mer uforutsigbar og vanskelig. 

- Vi forbereder oss til eksamen, men vi er forberedt på at vi må forberede oss to ganger hvis eksamen blir i august, sa Holte Kristiansen i går. 

Tor Erik Stubsjøen og Sandra Madsen skal ha eksamen i faget Pedagogikk 3 for lektor 8-13 neste uke.

I dag, onsdag annonserte arbeidsminister Tonje Brenna at Unio-streiken er over. Dermed er det tilbake til hverdagen igjen for NTNU-ansatte i streik. 

Venter på beskjed 

- Vi har ikke fått beskjed fra instituttet vårt, Institutt for lærerutdanning (ILU) om eksamen vil gå som normalt på datoen muntlig eksamen er satt opp på, men jeg regner med vi får beskjed i løpet av uka, sier Jens Ruud Bunkholdt på telefon etter at det ble klart at streiken er avblåst. 

Ruud Bunkholdt studerer lektor i historie og engelsk på fjerde året.

- Hva synes du om at streiken nå er avblåst? 

- Det er litt bittersøtt. På en side er det behagelig at eksamen trolig går som normalt neste mandag, og at jeg slipper å vente med å ta den igjen i august. På en annen side er det synd at det igjen blir tvungen lønnsnemnd, og at de streikende ikke får kravene de vil, sier han.

NTNU er i gang med å kartlegge hvordan det blir framover etter streiken er over. Ledere opplyser at de er i gang med å informere sine studenter.

Følg UA på Facebook og Instagram.