Klarsignal for kutt-truet laboratorium

Det er ikke lenge siden prosjektet var antatt dødt av mange, nå er det klart at Fjordlab blir en realitet.

Dekan Olav Bolland kan si seg fornøyd med at en viktig del av Norsk havteknologisenter skal bygges.
Publisert Sist oppdatert

Regjeringen gir klarsignal for oppstart av Fjordlab. Det skriver NTNU i en melding på NTNU Nyheter.

Fjordlab-delen har vært i faresonen ettersom det har stått på kuttlista som tas i bruk om prosjektet Norsk havteknologisenter går over budsjett.

I det nye oppdragsbrevet til Statsbygg tydeliggjør  at 400 millioner kroner til brukerutstyr fortsatt skal være en del av prosjektet.

Dermed kan investeringene i installasjoner og farkoster i Trondheimsfjorden, utenfor Hitra/Frøya og Ålesund starte allerede i 2025.

- Dette var gledelig. Med denne avklaringen er den siste brikken på plass som vil gjøre Norsk havteknologisenter til et verdensledende og unikt forskningssenter, sier dekan Olav Bolland ved Fakultet for ingeniørvitenskap som er leder for Norsk havteknologisenters styringsgruppe ifølge NTNU Nyhteter.

Samtidig gjøres det kutt i prosjektet. Et nytt bygg og en ny kai i Heggdalen utenfor Trondheim tas ut av prosjektet.

NTNU skriver at bygget som var budsjettert å koste 160 millioner kroner er kuttet fra prosjektet. Regjeringen vil i stedet se på alternative løsninger sammen med NTNU, SINTEF og Statsbygg.

- Dette er litt som ventet, og er nok dessverre prisen vi må betale for å realisere resten av Fjordlab. Brukerutstyret er viktigst, men vi er helt avhengig av å ha tilfredsstillende lokaler også, så dette må vi finne en løsning på, sier Bolland.

Følg UA på Facebook og Instagram.