Heder til ung fysikkforsker

PhD Jacob Rune Wüsthoff Linder ble tildelt Exxon Mobils forskerpris for grunnforskning under Festmøtet i Studentersamfundet i går. Wüsthoff Linder får prisen for arbeidet han har lagt ned gjennom sin doktoravhandling ved Institutt for fysikk. Avhandlingen består av hele 25 vitenskapelige arbeider, alle publisert i en av verdens mest prestisjetunge fysikk-journaler, Physical Rewiew utgitt av American Physical Society.

Av de 25 artiklene er Jacob Linder førsteforfatter på 21 av dem. Forskningen er sentralt plassert innenfor faste stoffers fysikk, og omhandler teoretisk behandling av flere tema knyttet til ferromagnetisme og superledning. Forskningsresultatene har også potensiell stor teknologisk betydning, idet materialer som framviser to så viktige funksjonaliteter som magnetisme og superledning i kombinasjon vil kunne ha svært viktige anvendelser i framtidig nanoteknologi.

Linder ferdigstilte sin PhD-avhandling et halvt år før han skulle disputert, og bedømmelseskomitéen sier seg svært imponert over 27 åringen som framstår som en utrolig dedikert og inspirert forsker.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Ytring:

NTNUs julehilsen skal være inkluderende

- Selvsagt burde NTNUs julehilsen inkludert tekst, skriver kommunikasjonssjef Siv Anniken Røv i dette svaret til kritikken om at NTNUs musikalske julehilsen ikke var tilpasset døve og hørselshemmede.

- Universitetenes autonomi har aldri vært absolutt

Knut H. Sørensen mener den norske stat er aktiv både på godt og vondt i utformingen av universitetspolitikk, og viser til 16 reforminitiativ de siste 20 årene.

Kronikk:

Slik kan NTNU bli bedre på å ta imot internasjonale studenter

- En ny og ukjent student som ikke snakker norsk havner utrolig fort i en internasjonal boble, skriver forfatterne av denne kronikken, som oppfordrer NTNU til å ta linjeforeningene i bruk i integreringen av studenter fra utlandet.

- En julehilsen som ekskluderer

«Jeg har nå fått NTNUs julehilsen på e-post fra rektor for fjerde gang, og igjen fikk jeg vondt i magen. I år var det ekstra ille, og nå skal jeg forklare hvorfor,» skriver NTNU-stipendiat Toril Ringsø i i denne ytringen.