Heder til ung fysikkforsker

PhD Jacob Rune Wüsthoff Linder ble tildelt Exxon Mobils forskerpris for grunnforskning under Festmøtet i Studentersamfundet i går. Wüsthoff Linder får prisen for arbeidet han har lagt ned gjennom sin doktoravhandling ved Institutt for fysikk. Avhandlingen består av hele 25 vitenskapelige arbeider, alle publisert i en av verdens mest prestisjetunge fysikk-journaler, Physical Rewiew utgitt av American Physical Society.

Av de 25 artiklene er Jacob Linder førsteforfatter på 21 av dem. Forskningen er sentralt plassert innenfor faste stoffers fysikk, og omhandler teoretisk behandling av flere tema knyttet til ferromagnetisme og superledning. Forskningsresultatene har også potensiell stor teknologisk betydning, idet materialer som framviser to så viktige funksjonaliteter som magnetisme og superledning i kombinasjon vil kunne ha svært viktige anvendelser i framtidig nanoteknologi.

Linder ferdigstilte sin PhD-avhandling et halvt år før han skulle disputert, og bedømmelseskomitéen sier seg svært imponert over 27 åringen som framstår som en utrolig dedikert og inspirert forsker.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Professor ved UiB tiltalt for å ha levert falske reiseregninger

En professor ved Universitetet i Bergen er tiltalt for grovt bedrageri.

Rekordlav flytende rente hos Lånekassen

Fra 1. september vil den flytende renta på studielån ligge på 1,539 prosent. Så lav har den aldri vært før.

Digital fotoautomat skal opprettholde smittevern på campus

En nettbasert løsning skal hindre kø blant studenter og ansatte som trenger adgangskort til semesterstart.

Ytring:

Kan vi gjøre Norges framtid til NTNUs sommervisjon?

NTNU-tankesmien bør ikke bare studere virkeligheter, men få nye virkeligheter til å oppstå, skriver Arne B. Johansen.