NTNU sa nei til møte om den «jødiske lobbyen»

Det skulle egentlig holdes foredrag om den «jødiske lobbyen» på NTNU torsdag, men da NTNU ble klar over arrangementet satte de foten ned.

NTNUs begrunnelse for å si nei var at retningslinjene sier at undervisningsrom ikke kan brukes til private formål.
NTNUs begrunnelse for å si nei var at retningslinjene sier at undervisningsrom ikke kan brukes til private formål.
Publisert Sist oppdatert

Det var Hans Olav Brendberg som skulle holde foredraget, skriver Nidaros.

Foredraget «Den jødiske lobbyen - frå borgarrettar til etnokrati» hadde fått avslag flere steder, blant annet på Litteraturhuset og på Trondheim folkebibliotek. Til slutt valgte én av arrangørene, Trond Andresen, å reservere et møterom hos NTNU.

Ble nektet å gjennomføre møtet

Etter at Nidaros tok kontakt med NTNU om saken, nektet NTNU arrangørene å gjennomføre møtet. Begrunnelsen var at retningslinjene sier at undervisningsrom ikke kan brukes til private formål, og at de som administrerer utleien ikke var kjent med hva som var planlagt i auditoriet.

Brendberg har tidligere fått kritikk for å spre antisemittisme.

Brendberg sier selv til Nidaros at det var snakk om et historisk foredrag om den jødiske lobbyen fra 1800-tallet fram til 1960, og avviser at han er antisemitt.

- Tillitsbrudd

NTNU mener at det er et tillitsbrudd når ansatte bestiller rom til private formål.

- Systemene våre er basert på tillit. Dette er et tillitsbrudd, sier administrativ leder, Bernt Asle Arntsen, til Nidaros.

Dette avviser Andresen overfor Nidaros, og sier at det tidligere aldri har vært et problem å booke rom til all slags bruk. Han sier det elektroniske skjemaet til NTNU ikke stiller spørsmål til hva rommet skal brukes til. Andresen mener NTNU nå innfører en kanselleringspraksis på universitetet.