Flere nekter å forklare seg til NTNUs advokater

Advokatfirmaet som gransker førsteamanuensis Øyvind Eikrem sliter med å få folk til å stille opp til møter.
Filter Nyheter skrev i februar at førsteamanuensis Øyvind Eikrem sto bak en facebook-profil som delte innvandrerfiendtlig innhold.  
        
            (Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

Filter Nyheter skrev i februar at førsteamanuensis Øyvind Eikrem sto bak en facebook-profil som delte innvandrerfiendtlig innhold.   Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

Det skriver Khrono.

Advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig gransker en anonym facebook-profil som Filter Nyheter tidligere har skrevet at førsteamanuensis Øyvind Eikrem står bak.

Les mer: Mener Eikrem sto bak Fb-profil med innvandrerfiendtlig innhold.

Firmaet er leid inn av NTNU for å finne fakta i saken, og har nå kalt inn flere personer til avhør i saken. Ifølge Khrono har minst fire personer, i tillegg til Øyvind Eikrem selv, takket nei til å møte advokatene.

Ber om møte

En vitenskapelig ansatt ved et annet universitet enn NTNU fikk en e-post fra NTNUs advokat i forrige uke, der hun ber om møte i saken.

«På bakgrunn av de undersøkelser vi har gjennomført, har vi grunn til å tro at du kan ha informasjon av betydning for vårt arbeid», står det i e-posten.

Vedkommende sier at han reagerte kraftig på e-posten, og at han ikke vet hvordan hans navn kan ha blitt dratt inn i dette.

Han sier også at NTNUs personalhåndtering og konfliktløsning blir snakket om ved universitetet der han jobber, og at mange undrer seg over framgangsmåtene.

I tillegg har flere NTNU-ansatte blitt bedt om å møte advokaten, men takket nei.

Vil ikke uttale seg

Khrono har spurt advokat Marianne Kartum i advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig om hvordan de hadde fått tak i navnene på folk som nå blir kontaktet, men Kartum ønsker ikke å uttale seg i forbindelse med saken.

Khrono har også sendt spørsmål til tidligere dekan Marit Reitan, nå prorektor, og konstituert dekan Tine Arntzen Hestbek.

De vil ikke uttale seg om hvordan advokatfirmaet utfører undersøkelsen, og sier de ikke er kjent med hvilken informasjon firmaet så langt har innhentet. De sier også at advokatene tar kontakt med arbeidsgiver dersom de vil snakke med ansatte som er tilknyttet Fakultet for samfunns- og utdanningsvitenskap, øvrige må de ta kontakt med direkte, ifølge Khrono.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Norge til topps i forskning på klimaendringer

Norge er det landet i verden som forsker mest på klimaendringer justert for landets størrelse viser analyse fra Nifu. - Vi produserer tre ganger så mye som landets størrelse skulle tilsi.

Han er Ålesunds beste underviser

Mark Pasquine er tildelt «Studentenes studiekvalitetspris» ved NTNU i Ålesund.

Gjesteskribenten:

Hvem «eier» egentlig døden?

Et merkelig spørsmål vil kanskje noen hevde. Likefullt har dette spørsmålet dukket opp hos meg flere ganger dette siste året, hvor jeg som gjesteskribent for UA har delt ulike refleksjoner knyttet til min mors død for snart et år siden.

18 nye tilfeller av korona ved NHH

De siste to døgnene har 18 studenter ved Norges Handelshøgskole i Bergen fått bekreftet koronasmitte.