SV lover å legge press på stor økning i studiestøtte

Andreas Sjalg Unneland sier til NRK at regjeringen har brutt løfter til studentene. SV vil legge press på en økning på nesten 20 000 i årets budsjett.

Det kan bli noen ekstra kroner og øre i studentbudsjettet om SV får viljen sin.
Det kan bli noen ekstra kroner og øre i studentbudsjettet om SV får viljen sin.
Publisert Sist oppdatert

- Arbeiderpartiet og Senterpartiet gikk til valg på at studentene skulle få økt kjøpekraft, nå skjer det motsatte. Om studiestøtten ikke økes så er det et klart løftebrudd, sier Andreas Sjalg Unneland (SV) til NRK.

Prisveksten i år har vært høyere enn forventet og mange har fått mindre kjøpekraft. Unneland sier at dette vil være en viktig sak for partiet i forhandlingene om statsbudsjettet i oktober.

Unneland sier at målet er å øke studiestøtten til 1,5 ganger grunnbeløpet (også skrevet som 1,5G) i løpet av denne stortingsperioden.

I år vil SV prøve å øke støtten til 1,3G, eller 144.920 kroner, som betyr 12,4 prosent mer enn den faktiske støtten er for dette året på 128.887 kroner.

- Nå kommer vi til å være krystallklare på at studiestøtten skal økes. Studentene skal få økt kjøpekraft. Og vi skal i budsjettforhandlingene presse regjeringen til å levere på disse løftene.

Politisk rådgiver i kunnskapsdepartementet, Signe Bjotveit (Sp), vil ikke kommentere på fremtidige budsjettforhandlinger eller om studiestøtten er en viktig sak for regjeringen i forhandlingene.