Politihøgskolen reagerer kraftig på regjeringens kuttforslag

Regjeringen griper inn i Politihøgskolens autonomi ved å pålegge lærestedet å kutte 150 studieplasser i Oslo, mener høgskolens styre.
I statsbudsjettet instruerer regjeringen Politihøgskolen (PHS) om å kutte tallet på studieplasser fra 550 til 400. (Illustrasjonsfoto) 
        
            (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

I statsbudsjettet instruerer regjeringen Politihøgskolen (PHS) om å kutte tallet på studieplasser fra 550 til 400. (Illustrasjonsfoto)  Foto: KRISTOFFER FURBERG

Onsdag ble det holdt et ekstraordinært styremøte om saken etter at det i forrige uke kjent at regjeringen i statsbudsjettet instruerer Politihøgskolen (PHS) om å kutte tallet på studieplasser fra 550 til 400. I tillegg skal hele kuttet tas i Oslo, mens lærestedene i Stavern og Bodø skal fredes.

Det er stikk i strid med anbefalingene fra både PHS og Politidirektoratet, som ønsker å beholde studieplassene i Oslo. Styret, som er øverste organ ved PHS, er svært kritiske til det de mener er statlig overstyring.

– Det er vårt syn at Justis- og beredskapsdepartementet griper direkte inn i styrets autonomi når de bestemmer hvor vi skal kutte studenter, sier styreleder Hans Vik til Khrono.

Styret har vedtatt å sende et brev om saken til Justis- og beredskapsdepartementet, med kopi til justiskomiteen og utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget.

Blant dem som har reagert på saken, er Senterpartiets Marit Arnstad, som mener regjeringen er fullstendig inkonsekvent.

– Overfor andre utdanningsinstitusjoner, som for eksempel Nord universitet, bruker regjeringen argumentet om at man ikke må gå inn og overstyre styrets vedtak om studiested og utforming av studiet, påpekte Arnstad i forrige uke.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Ytring:

Ap, Sp og FrPs lek med spåkula

Vi stiller oss spørrende til hvem som skal ha denne definisjonsmakten på hva som er arbeidsrelevant, og hvordan man kan vite hva arbeidslivet har behov for i de kommende årene?

Dette er medisin mot frafall i videregående

Gjennom solidaritetskorpset kan ungdom mellom 18 og 30 år jobbe frivillig i et annet land i Europa. Det ga meg tryggheten jeg trengte, skriver Sondre Hansen.

Gjesteskribenten:

Hvordan har vi klart oss på NTNU under pandemien?

Hvordan har vi klart oss på NTNU så langt? spør Helge Holden. Her diskuterer han noen av erfaringene med å holde det gående under en pandemi.

NTNU etterlyser mindre styring i innspill til ny styringspolitikk

NTNU advarer mot for mange lover og regler i innspillene til ny UH-lov og ny styringspolitikk.