Politihøgskolen reagerer kraftig på regjeringens kuttforslag

Regjeringen griper inn i Politihøgskolens autonomi ved å pålegge lærestedet å kutte 150 studieplasser i Oslo, mener høgskolens styre.
I statsbudsjettet instruerer regjeringen Politihøgskolen (PHS) om å kutte tallet på studieplasser fra 550 til 400. (Illustrasjonsfoto) 
        
            (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

I statsbudsjettet instruerer regjeringen Politihøgskolen (PHS) om å kutte tallet på studieplasser fra 550 til 400. (Illustrasjonsfoto)  Foto: KRISTOFFER FURBERG

Onsdag ble det holdt et ekstraordinært styremøte om saken etter at det i forrige uke kjent at regjeringen i statsbudsjettet instruerer Politihøgskolen (PHS) om å kutte tallet på studieplasser fra 550 til 400. I tillegg skal hele kuttet tas i Oslo, mens lærestedene i Stavern og Bodø skal fredes.

Det er stikk i strid med anbefalingene fra både PHS og Politidirektoratet, som ønsker å beholde studieplassene i Oslo. Styret, som er øverste organ ved PHS, er svært kritiske til det de mener er statlig overstyring.

– Det er vårt syn at Justis- og beredskapsdepartementet griper direkte inn i styrets autonomi når de bestemmer hvor vi skal kutte studenter, sier styreleder Hans Vik til Khrono.

Styret har vedtatt å sende et brev om saken til Justis- og beredskapsdepartementet, med kopi til justiskomiteen og utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget.

Blant dem som har reagert på saken, er Senterpartiets Marit Arnstad, som mener regjeringen er fullstendig inkonsekvent.

– Overfor andre utdanningsinstitusjoner, som for eksempel Nord universitet, bruker regjeringen argumentet om at man ikke må gå inn og overstyre styrets vedtak om studiested og utforming av studiet, påpekte Arnstad i forrige uke.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Ytring:

Grunnstoffene som forandret verden

Forskning på grunnstoffene har vært avgjørende for den kunnskapen vi har i dag.

Psykologtjenester:

Mener Ansa ikke har fulgt anbudsreglene

Onlinepsykologene sier Ansa ikke ville legge psykologtjenestene ut på anbud. Anders Petterød Halvorsen i Ansa mener imidlertid at de har fulgt reglene.

Kurses for å bli bedre veiledere for stipendiater

En økning i antallet doktorgradskandidater har ført til et økt behov for gode veiledere ved Institutt for helsevitenskap ved NTNU Gjøvik.

Slik vil Sintef og NTNU påvirke EU

Sintefs og NTNUs øverste ledere har signert et brev til EU om hvilken forskning unionen bør satse på i årene som kommer. - Innspillene har til felles at de tar for seg de enorme transformasjoner vi står overfor, sier Alexandra Bech Gjørv. - Dette kommer til å bli lagt merke til, sier Anne Borg