Nord-rektor følte seg presset av Nybø

Rektor Hanne Solheim Hansen sier Kunnskapsdepartementet vurderte å gripe inn ved Nord universitetet dagen før nedleggingsforsalget skulle offentliggjøres.
Statsråd Iselin Nybø opplever ikke selv at hun presset rektor Hanne Solheim Hansen. 
        
            (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Statsråd Iselin Nybø opplever ikke selv at hun presset rektor Hanne Solheim Hansen.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

Forskerforum har fått innsyn i sms-utveksling mellom ansatte i Kunnskapsdepartementet og styreleder ved Nord universitet, Vigdis Moe Skarstein.

Der kommer det fram at rektor Hanne Solheim Hansen følte seg presset av statsråd Iselin Nybø.

21. juni i år skulle rektor Hansen sende ut sakspapirene til styremøtet. Sakspapirene inneholdt forslaget til ny studiestedsstruktur ved universitetet, blant annet nedleggelse av campusene på Nesna og Sandnessjøen.

Nybø ringte Hansen rett før utsendelsen. Statsråd Nybø syntes det var politisk vanskelig at Hansen foreslo å legge ned campuser, sier Hansen til Forskerforum.

Hansen sier hun følte seg presset av samtalen.

– Hun syntes at det var så store endringer at hun vurderte å stoppe prosessen, sier Hansen til Forskerforum.

Nybø kommenterer til Forskerforum at hun ikke opplevde at hun presset rektor Hansen. Hun sier også at hun er glad for at Nord universitetet justerte kursen.

Den største endringen var at helseutdanningene i Namsos fikk fortsette, men campusene i Nesna og Sandnessjøen var fortsatt foreslått nedlagt.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Ytring:

NTNUs julehilsen skal være inkluderende

- Selvsagt burde NTNUs julehilsen inkludert tekst, skriver kommunikasjonssjef Siv Anniken Røv i dette svaret til kritikken om at NTNUs musikalske julehilsen ikke var tilpasset døve og hørselshemmede.

- Universitetenes autonomi har aldri vært absolutt

Knut H. Sørensen mener den norske stat er aktiv både på godt og vondt i utformingen av universitetspolitikk, og viser til 16 reforminitiativ de siste 20 årene.

Kronikk:

Slik kan NTNU bli bedre på å ta imot internasjonale studenter

- En ny og ukjent student som ikke snakker norsk havner utrolig fort i en internasjonal boble, skriver forfatterne av denne kronikken, som oppfordrer NTNU til å ta linjeforeningene i bruk i integreringen av studenter fra utlandet.

- En julehilsen som ekskluderer

«Jeg har nå fått NTNUs julehilsen på e-post fra rektor for fjerde gang, og igjen fikk jeg vondt i magen. I år var det ekstra ille, og nå skal jeg forklare hvorfor,» skriver NTNU-stipendiat Toril Ringsø i i denne ytringen.