Ytring:

Vi stiller opp for Reitan med glede!

Vi vil også være med på dugnaden! Fem medlemmer av kunstneriske gjenger på Samfundet svarer på kritikken fra Øyvind Bentås.

Sjef for Strindens Promenade Orchester er en av dem som støtter samarbeidsavtalen mellom Reitan og Studentersamfundet.
Sjef for Strindens Promenade Orchester er en av dem som støtter samarbeidsavtalen mellom Reitan og Studentersamfundet.
Publisert Sist oppdatert

I arbeidet mot et nybygg på Studentersamfundet er alle frivillige krefter med. Øyvind Bentås skriver 26. april at studentfrivilligheten må selge sjela si for å få råd til nybygget. Reitangruppen skal sponse bygget, og ønsker at kunstneriske gjenger stiller på oppdrag for Reitan som en del av avtalen. Det gjør vi med glede!

Musikkens verden gjennom kor, orkester og band gir en verdi til Studentersamfundet som av og til er vanskelig å måle. Vi lager liv i gatene, og viser hva Trondheims studenter er gode for. Den kunstneriske delen av Studentersamfundet er kanskje ikke det alle tenker på som viktig for driften, men det er allikevel en viktig del av det som gjør Samfundet til Samfundet.

I et nybygg kan man ikke synge frem en god prosjektplan, grave ut en tomt med trommestikker eller blåse ut en vakker fasade gjennom en trompet, men nå har vi endelig fått en konkret måte vi kan bidra på. Gjennom å stille på kunstneriske oppdrag for Reitan er vi en del av av dugnaden som skaffer Samfundet pengene som trengs for å realisere nybygget. Det betyr at de kunstneriske gjengene på Samfundet får øvingslokaler, konsertscener og lagringsplassen vi trenger for å kunne høre til på Samfundet hundre prosent.

I avtalen regner vi kunstneriske gjenger på Samfundet med å stille på rundt ett musikkoppdrag hver i semesteret, i de årene avtalen gjelder. Øyvind Bentås mener at å farte rundt til Britannia og Lade Gård for å spille en gang i semesteret er å selge studentfrivilligheten. Da er det for lenge siden Øyvind har satt sin fot på Samfundet, for dette utgjør knapt en brøkdel av all artig virksomhet vi kan drive på med, med den økonomiske støtten vi får. Vi mener det er en artig og ikke minst viktig del av dugnaden, som vil komme både Samfundet og Trondheim by til gode. Samfundets kunstneriske gjenger har allerede jobbet med spilleoppdrag for ulike aktører i mange år for å sikre sin økonomiske drift, og nå får vi faste, gode rammer rundt et slikt arbeid som attpåtil bidrar til å realisere nybygget.

Og hvis Øyvind har lyst til å børste støvet av trommestikkene sine selv, kan han sikkert få være med!

Hanne Daltveit, leder av Trondhjems Kvinnelige Studentersangforening

Bor de Kock, sjef i Studentersamfundets Orkester

Truls-Petter Tofting, også kjent som Rulle, sjef i Strindens Promenade Orchester

Frode Håskjold Fagerli, formann i Trondhjems Studentersangforening

Rikke Sjøhelle, kunstnerisk representant i Nybyggkomiteen og korist i TKS

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Les flere ytringer her.