Her er UKE-navnet

Studentfestivalen UKA er i gang i Trondheim med et navn som trekker historiske paralleller mellom 20-tall i ulike århundrer.

Og navnet er...
Publisert Sist oppdatert

Hver gang UKA avholdes, åpner festivalen med avduking av UKE-navnet. Dette skjedde natt til 7. oktober. Da ble skiltet, som skal pryde Studentersamfundet i Trondhjem ut oktober, avduket. UKA-21 har fått navnet Razzmatazz.

Forfatterkollegiet som skriver revyen og bestemmer revynavnet har jobbet i godt over et år med navnet, men bestemte seg ikke endelig før i februar 2021. De har klare idéer om hvilke assosiasjoner de ønsker å gi.

- Spetakkel! Bråk! Rabalder!, forteller leder for forfatterkollegiet Kristian Løvland, i en pressemelding utsendt av festivalen.

- Vi ville lage et UKE-navn med masse energi, og det synes jeg at vi har klart. Det gir i hvert fall meg en skikkelig følelse av fest, og det høres ut som det kunne vært et UKE-navn på forrige 20-tall. Så kan man jo trekke sine egne historiske paralleller.

Videre forteller han at UKA er alltid noe alle ser frem til, men det siste halvannet året har følelsen av forventning vært sterkere enn noen gang.

- Når Norge åpner rett før UKA, da er det på sin plass å åpne det med et skikkelig smell.

- Får æren av å arrangere frigjøringsfest

UKEsjef Max Meinich sier han får de samme assosiasjonene.

- Jeg er ikke med på å bestemme UKE-navnet, så jeg får også bli overrasket! For meg er Razzmatazz et perfekt navn på UKA-21, og jeg ble rørt til tårer da jeg så det. For meg har ordet mange betydninger, men mest av alt er dette et pek til hvordan UKErevyen og UKA-21 skal være. Vi får æren av å arrangere frigjøringsfest, og da skal det selvsagt være litt razzle dazzle, sving og fart!

UKEsjef Max Meinich sier han ble rørt til tårer av å se navnet.

Revyen kalles ofte hjertet av UKA og spilles hver dag, hele 31 ganger, i løpet av de drøye tre ukene festivalen foregår. Ifølge UKA er årets revy folkelig, og en hyllest til revysjangeren. Det skal være en revy for trøndere og nye og tidligere studenter i Trondheim.

- Alt arbeidet med årets UKErevy har foregått under pandemien, og det at vi har premiere et par uker etter gjenåpning kunne ikke passet bedre. Årets UKE-navn er det vi skal dra med oss inn i de nye 20-årene, sier revysjefen i UKA, Ida Haveraaen.

UKA er Norges største kulturfestival og eldste studenteruke. Den har blitt arrangert i Trondheim annenhver høst siden 1917, med unntak av krigsårene 1941 og 1943. UKA har som mål å tilføre Studentersamfundet økonomiske midler, gjennom gode opplevelser og et godt omdømme. Både UKA og Samfundet drives av frivillige studenter.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.