Nå er det klart hvilke studenter som skal inn i NTNU-styret

Med direktesendt debatt og digital spredning av informasjon økte valgoppslutningen blant studentene.
To nye studenter har fått plass ved NTNUs styrebord, her fra et styremøte i desember 2019. 
        
            (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

To nye studenter har fått plass ved NTNUs styrebord, her fra et styremøte i desember 2019.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

Mandag ble det klart at studentene Mathilde Sjøhelle Eiksund og Simen Ringdahl er valgt inn i NTNU-styret, med henholdsvis Ingeborg Pedersen Reigstad og Andreas Knudsen Sund som varamedlemmer.

De nyvalgte representantene skal sitte i universitetsstyret fra 1.august 2020 til 31.juli 2021.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

- Det har vært et godt valg, tross utfordringer både for valgstyret og kandidatene me å nå ut til studentene når alle campuser er stengt, sier Per Kristian Røkkum Berget og Karoline Abildsnes, representanter for valgstyret, i en pressemelding.

- Vi er imponert over innsatsen fra kandidatene både før og under valget, og vi har fått mange positive tilbakemeldinger på debatten, sier de videre.

Nevnte debatt ble strømmet direkte på Youtube. I tillegg har valgstyret betnyttet sosiale medier, Blackboard, Innsida, e-post og studentvalgets egen nettside for å få ut oppslysninger og informasjon om kandidater og selve valget.

- Vi er fornøyd med valget som helhet, og vil takke alle som har stilt til valg, og de som har avgitt stemme, sier Berget og Abildsnes.

Totalt benyttet 3917 av de 38718 stemmeberettigede studentene seg av muligheten til å påvirke universitetsdemokratiet. Det gir en valgoppslutning på 10,12 prosent. Det er en økning på hele tre prosentpoeng fra fjorårets valg.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

20 internasjonale studenter til NTNU i november

Seksjonssjef Anja Linge Valberg mener smittevernhensynene er godt ivaretatt.

Ytring:

Ingen er forskåna fra korona

Koronapandemien har gitt mye lærdom. Her er syv ting jeg vil ta med meg på vegen videre.

Gjesteskribenten:

At hjemmeeksamen ble planlagt i siste liten, burde vært unødvendig

Det er helt uforståelig for meg at man ikke tidligere har sett at det ville være umulig å gjennomføre eksamen akkurat som i årene før covid-19.

Asheim vil ha litt mindre Brisbane og litt mer Bayern for norske studenter

Regjeringen mener det er for tilfeldig hvor norske studenter reiser på utveksling. De vil bruke Lånekassen til å lokke studenter til attraktive land.