NTNU avlyser all utveksling

Høsten 2020 blir det ikke anledning til å dra på utveksling i noen land, heller ikke europeiske.
Studenter får ikke utløp for sin utferdstrang til høsten, men våren 2021 er det håp.  
        
            (Foto: Heidi M. Breivik)

Studenter får ikke utløp for sin utferdstrang til høsten, men våren 2021 er det håp.   Foto: Heidi M. Breivik

Universitetet avlyste først utveksling til land utenfor Europa høsten 2020. Nå gjelder dette også for europeiske land.

Det er ansvaret for egne studenter på utveksling og deres helse som fikk NTNU til å ta denne beslutninga. Dessuten er situasjonen uavklart med stor usikkerhet knyttet til hvordan studietilbudet blir.

– Det er derfor ingen lett beslutning å avlyse denne aktiviteten for høsten. Men helse og sikkerhet må alltid komme først. Vi vet fortsatt for lite om hvordan situasjonen vil utvikle seg. Uansett vil den prege både undervisningen og rammene rundt studiehverdagen høsten 2020, slik at utbyttet av et utvekslingsopphold ikke blir det våre studenter ønsker og forventer, sier rektor Anne Borg til Innsida.

NTNUs rektor håper våren 2021 blir annerledes, og at det da er mulig å ønske både innreisende studenter velkommen og å sende mange NTNU-studenter på utveksling.

LES OGSÅ: NTNU avlyser utveksling utenfor Europa

LES OGSÅ: Etterlyser beredskapsplan for internasjonale studenter

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Skattejakt i bibliotekene:

Noen bøker er så små at folk fikk synsskader

Fem hundre år gamle prestehåndbøker, byplaner fra etterkrigstiden, og en førsteutgave av en av Isaac Newtons verker. Det er bare noe av det man kan finne på Gunnerusbiblioteket og i Dora-arkivet.

Gjesteskribenten:

Ved universitetene virker det som man snakker om studenter og ikke med dem

Det finnes ingen enkel løsning på den manglende tilliten mellom studenter og ansatte i debatten om tilsynelatende lettkrenkede studenter, men en god start er å snakke mer med studentene og mindre om dem, mener denne ukens gjesteskribent.

Ville gjøre studie på skolestenging - fikk nei

– Vi trenger randomiserte studier for å finne ut om skolestenging er en god idé. Det er sørgelig at vi ikke klarer å gjennomføre det, sier fagdirektør Atle Fretheim i Folkehelseinstituttet.

Mener Nokut har for mye makt

Avgått Nokut-direktør Terje Mørland mener dagens regelverk bør slankes.