Stor pågang i studentbolig-markedet

Sommerboligmarkedet for typiske studentboliger opplever stor pågang i de store byene etter at rekordmange har fått tilbud om studieplass.
Illustrasjonsbilde: Studenthybel med bad på Moholt allmenning. 
        
            (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Illustrasjonsbilde: Studenthybel med bad på Moholt allmenning.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

Fredag kom tallene som viser at 108.000 personer har fått tilbud om plass i årets studieopptak. Det betyr at mange studenter er på utkikk etter et sted å bo, og det kan se ut til at sommerboligmarkedet i de store byene bærer tydelig preg av dette.

– Generelt er det ganske greit å selge bolig i Oslo uansett når på året, men nå kjenner vi en ekstra pågang etter små leiligheter og typiske studentboliger, opplyste eiendomsmegler Jens Myhrstad i DNB Eiendom til E24 tidligere denne uken.

Ifølge Terje Buraas i DNB Eiendom har det vært rekordtempo i boligmarkedet så lang i juli, med en 43 prosent salgsøkning for hele landet, sammenlignet med året før. For Oslo er økningen på 73 prosent, skriver E24.

Ifølge sjeføkonom Christian Frengstad Bjerknes i Norske Boligbyggelag (NBBL) kan det høye sommertempoet i boligmarkedet også knyttes til koronakrisen.

– Juli er generelt en måned med lav aktivitet, men med hjemmesommer for mange, hvor man har bedre tid til visninger og boligsalg, øker aktiviteten i boligmarkedet, sier Bjerknes til avisen.

Han legger til at den historisk lave renten og midlertidig utvidelse av boliglånsforskriften også kan bidra til unge menneskers kjøpelyst i sommer.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Ytring:

- Vi tar hensyn etter beste evne

«Elendig planlegging av 'konten'»?- Vi prøver å ta hensyn etter beste evne, skriver rådgiver Anette Lindi i dette svaret til Trond Andresen.

Ytring:

Den rigide arealnormen for statlige bygg må endres

- En betydelig mengde forskning finner negative effekter av åpne kontorlandskap, skriver Forskerforbundets leder Guro Elisabeth Lind.

Fjerner restriksjoner på innreise for gjesteforskere

Regjeringen fjerner innreiserestriksjoner som har gjort det komplisert for gjesteforskere å komme til Norge fra utenfor EØS.

Ytring:

Å glemme å betale null kroner

– Jeg ble ikke irritert eller sint på den stygge lappen som var festet til vindusviskeren, bare oppgitt, sier Arve Hjelseth om Apcoas praksis, og undrer seg hvorfor NTNU har inngått en avtale med dette parkeringsselskapet.