Dette er de mest fornøyde studentene

Landets religion-studenter topper Studiebarometeret med en generell tilfredshet på 4,3 av 5. I den andre enden av skalaen finner vi hotell- og reiselivsfag med 3,6 av 5.

Norske studenter er jevnt over like fornøyd med 2020 som de var med 2019, 2018, 2017...
Publisert

Torsdag lanserte Nokut studiebarometeret for 2020, og hovedtendensen er at studentene i all hovedsak er omtrent like fornøyde nå som de har vært siden 2013.

Fakta

Studiebarometeret

  • Gjennomføres av Nokut på oppdrag fra Kunnskapsdepartementet.
  • 30289 studenter har svart på undersøkelsen. Det gir en svarprosent på 44.
  • Studentene er fordelt på 1800 studieprogram og 41 institusjoner.
  • Nytt for årets barometer er at en betydelig del av spørsmålene handlet om koronapandemien og de konsekvensene den har fått for studentene.

Den generelle tilfredsheten med eget studieprogram har hvert år ligget på 4,1 av 5 hvert år frem til i fjor. Koronaåret førte til en dupp på 0,1 poeng til 4,0.

LES OGSÅ: - Det å begynne som student nå har på noen måter vært verre enn jeg håpet det skulle bli

De mest fornøyde studentene studerer religion. Der er scoren 4,3 av 5. En delt andreplass går til utdanningstypene fysikk, idrett, samferdsel og sikkerhet, primærnæring, musikk, dans og drama, sivilingeniør, bioingeniør, geologi, farmasi, medisin, statsvitenskap, juridiske fag og odontologi som alle får 4,2 av 5 mulige poeng fra studentene.

I motsatt ende av skalaen gir studentene pedagogikk, historie, informasjons- og datateknologi, ingeniør, historisk-filosofiske fag, medie- og informasjonsfag, samfunnsøkonomi og sykepleie 3,9 poeng. Nest laveste poengscore i undersøkelsen er det sykepleie og lektor som får med 3,8 poeng og helt på bunn kommer hotell- og reiselivsfag med 3,6 av 5 poeng.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.