Kinesisk forsker dømt til fengsel for å ha genredigert baby

Forskeren He Jiankui er dømt til tre års fengsel for ulovlig legepraksis i Kina etter at han hevdet å ha genredigert DNA-et til et tvillingpar.
Genforskeren He Giankui er dømt til tre års fengsel. 
        
            (Foto: S.C. Leung/SOPA Images/ZUMA Wire/Alamy Live News)

Genforskeren He Giankui er dømt til tre års fengsel.  Foto: S.C. Leung/SOPA Images/ZUMA Wire/Alamy Live News

He sjokkerte forskere over hele verden da han fortalte om sitt kontroversielle prosjekt under en medisinsk konferanse i Hongkong.

Forskeren sa at han hadde klart å endre arvestoffet til to tvillingjenter med en hivpositiv far. Målet skal ha vært å hindre at de ble smittet av viruset.

Ifølge andre forskere som har sett forskningsmaterialet til He, kan inngrepet på tvillingene ha medført utilsiktede mutasjoner.

He Jiankui er også dømt til å betale en bot på 3 millioner yuan eller rundt 4,3 millioner kroner. Også to andre forskere som var involvert i prosjektet, er idømt kortere fengselsstraffer og bøter.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Det er 70 år siden Sintef ble etablert i Trondheim

Forskningsinstituttet ble etablert for å utføre oppdragsforskning og har siden starten hatt et tett samarbeid med NTH, og etter hvert NTNU.

Gjesteskribenten:

Feilslått politikk for god lærerutdanning

Grunnskolelærerutdanningen er under press som følge av nye krav fra politikerne. Regjeringens politikk er en trussel mot kvalitet i lærerutdanning.

- Asheim hopper på et tog i fart

Henrik Asheim blir tatt vel imot i UH-sektoren etter utnevnelsen som ny minister for forskning og høyere utdanning.

Da Iselin Nybøs etterfølger sang ut

Henrik Asheim overtar Iselin Nybøs statsrådpost. For tre år siden vikarierte Asheim som kunnskapsminister. Da sang han ut mot en NTNU-forsker.