Kinesisk forsker dømt til fengsel for å ha genredigert baby

Forskeren He Jiankui er dømt til tre års fengsel for ulovlig legepraksis i Kina etter at han hevdet å ha genredigert DNA-et til et tvillingpar.
Genforskeren He Giankui er dømt til tre års fengsel. 
        
            (Foto: S.C. Leung/SOPA Images/ZUMA Wire/Alamy Live News)

Genforskeren He Giankui er dømt til tre års fengsel.  Foto: S.C. Leung/SOPA Images/ZUMA Wire/Alamy Live News

He sjokkerte forskere over hele verden da han fortalte om sitt kontroversielle prosjekt under en medisinsk konferanse i Hongkong.

Forskeren sa at han hadde klart å endre arvestoffet til to tvillingjenter med en hivpositiv far. Målet skal ha vært å hindre at de ble smittet av viruset.

Ifølge andre forskere som har sett forskningsmaterialet til He, kan inngrepet på tvillingene ha medført utilsiktede mutasjoner.

He Jiankui er også dømt til å betale en bot på 3 millioner yuan eller rundt 4,3 millioner kroner. Også to andre forskere som var involvert i prosjektet, er idømt kortere fengselsstraffer og bøter.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Anklager NTNU for forfølgelse

«Den opptreden som arbeidsgiver her legger for dagen vil jeg selv karakterisere som forfølgelse» skriver førsteamanuensis Øyvind Eikrem ved ISA i et brev til Sivilombudsmannen.

Eikrem: - Dette er en hevnaksjon

- Allerede før jeg begynte i stillingen for fem år siden, var et nettverk av ansatte på instituttet i gang med å saumfare mine sosiale medier og spre rykter o.l. for å hindre at jeg fikk stillingen, hevder Øyvind Eikrem.

Undersøkelse: Høyre er det største partiet blant universitetsutdannede

Høyre er partiet med høyest oppslutning i en fersk meningsmåling blant universitetsutdannede. Arbeiderpartiet taper terreng.

KiT-ansatte i bekymringsmelding:

– Ledelsen følger ikke demokratiske spilleregler

Ansatte ved Kunstakademiet i Trondheim hevder ytringsfriheten er svekket ved skolen.