Snorre Valen ny daglig leder i Technoport

Nestleder i SV, Snorre Valen (33), går over i jobben som ny daglig leder for foreningen Technoport. Valen er tidligere rådgiver ved NTNU.

Snorre Valen blir ny leder for Technoport.
Publisert Sist oppdatert

Valen tok ikke gjenvalg til stortingsvalget i fjor. Da hadde han sittet i nasjonalforsamlingen siden 2009, men gikk i stedet tilbake til jobben som rådgiver i NTNU Samfunnsforskning. Nå har han valgt å gå til Foreningen Technoport.

– Det var rett og slett et tilbud jeg ikke kunne takke nei til. Det er et stort behov for mer debatt om teknologi og teknologiens betydning i samfunnet. Det krever gode møteplasser mellom næringsliv, forskning og samfunn, og der kan Technoport være en viktig brikke, sier Valen til Adresseavisen.

Technoport ble startet i 2005, og forsøker å stimulere til innovasjon og entreprenørskap blant annet gjennom å organisere nettverk og aktiviteter for gründere, investorer, studenter, forskning og næringsliv. Den årlige Technoport-konferansen i Trondheim arrangeres i år 28. februar, og vil ha rundt 1.000 deltakere. 

– Vi får en ny daglig leder som er strategisk anlagt med stort nettverk. Han har kunnskap om å bygge organisasjoner og er god på forankrings- og beslutningsprosesser. Dette er viktig i en medlemsorganisasjon med sentrale partnere fra forskning og innovasjon, næringsliv og offentlig forvaltning, sier styreleder Nina Udnes Tronstad i Technoport. 

Medlemmer i Technoport er NTNU, Trondheim kommune, SpareBank1 SMN, Adresseavisen, SINTEF, Statoil, DNB, Trondheimsregionen og Trøndelag fylkeskommune.