Ytring

Karrieredagene innebærer betenkelig økonomisk storsatsing

Allan Krill spør hvor fornuftig det egentlig er å ha en messehall som tar uker å sette opp og ta ned, mens den brukes i ti timer.

Uten messehall, vil sponsing være ganske beskjeden, skriver Allan Krill.
Uten messehall, vil sponsing være ganske beskjeden, skriver Allan Krill.
Publisert

Nå er Karrieredagene avviklet for i år, og det gjenstår bare demontering av messehallen. Hallen tok over en uke å settes opp, og vil ta omtrent like lang tid å tas ned. Hallen ble faktisk brukt bare ti timer: to korte dager med stands bemannet av ulike bedrifter. Andre aktiviteter i forbindelse med Karrieredagene ble arrangert andre steder.

I stedet for å ha en midlertidig messehall, kunne de samme stands blitt satt opp gratis i mingleområder på store bygninger som Handelshøyskolen, Realfagbygget, og Elektrobygget. Så hva er egentlig hensikten med å ha en midlertidig messehall hvert år?

Jeg mener det er to hovedpoeng:

1. Messehallen er et signalbygg for det som kaller seg for Norges største jobbmesse.

2. Messehallen krever storskala sponsing for å dekke utgifter til montering og demontering. I forbindelse med dette kan studentorganisasjonen ta seg betalt for hundrevis av frivillige studentarbeidstimer. Du ser 16 studenter med sine hvite hjelmer i mitt forrige bilde.

Uten messehall, vil sponsing være ganske beskjeden. Hvor mye sponsing det er og hva de ulike ting koster, får jeg ikke vite. Regnskap for Karrieredagene er ikke offentlig.