NTNU vinner omdømmepris: - Nesten ingen har et dårlig inntrykk

71 prosent av den norske befolkning som har et godt totalinntrykk av NTNU, skriver Ipsos i sin begrunnelse.

Anne Borg kan si seg fornøyd med de aller fleste synes institusjonen hun leder er tipp topp.
Anne Borg kan si seg fornøyd med de aller fleste synes institusjonen hun leder er tipp topp.
Publisert

Onsdag formiddag mottok rektor ved NTNU Ipsos omdømmepris. Markeds- og meningsmålingsselskapet deler hvert år prisen til institusjoner som skårer på topp i målinger. Denne gang er det NTNU.

«Vinneren har hatt en jevn positiv utvikling av sitt omdømme siden vår første måling i 2004 og frem til i dag. Andelen av befolkningen som har meget eller ganske godt inntrykk av dem i år, er den høyeste vi har målt og ligger 20 prosentpoeng høyere enn i 2004.»

Nesten ingen har dårlig inntrykk av vinneren, heter det videre i begrunnelsen, og fortsetter med at 71 prosent av den norske befolkning som har et godt totalinntrykk av NTNU, skriver NTNU nyheter, som først omtalte saken.

– Det er kvaliteten på utdanningene, forskningen og formidlingen som avgjør hvor godt omdømme et universitet har. Kvaliteten er summen av innsatsen hver enkelt student og ansatt legger ned hver eneste dag. Som rektor deler jeg derfor prisen med alle som studerer, forsker, utdanner og jobber med andre oppgaver ved NTNU, og jeg vil si tusen takk til dere alle, sier Borg til NTNU nyheter.

Det er spesielt mange som oppgir at de har et meget godt inntrykk av NTNU. Universitetet ligger et godt stykke foran andre aktører i samme kategori av virksomheter, og hele 14 prosentpoeng foran nummer to.

Økningen av godt inntrykk gjennom årenes løp, skyldes ifølge prisutdeleren at stadig flere har kjennskap til og kunnskaper om NTNU. Universitetet er i år på 7. plass på totalinntrykk og 6. plass på «Kompetanse og fagkunnskap».