Vant pris: - Espen er tilgjengelig, innovativ og engasjert

Espen Torgersen årets foreleser ved NTNU i Ålesund. Studentene mener han viser et imponerende engasjement for faget sitt.

Lederen for studentparlamentet ved NTNU i Ålesund, og juryleder Henrik Vorkinn (t.v.) delte ut studiekvalitetsprisen (årets foreleser) til førsteamanuensis ved Institutt for havromsoperasjoner og byggteknikk, Espen Torgersen (t.h).
Publisert

- Årets prisvinner får skryt for kvaliteten på undervisningen. Han viser sammenhengen mellom teori og praksis, sier leder for Studentparlamentet ved NTNU i Ålesund, Henrik Vorkinn i en pressemelding fra NTNU. Han har også vært juryleder for Studentenes Studiekvalitetspris.

Prisvinneren er førsteamanuensis ved Institutt for havromsoperasjoner og byggteknikk. 

Videre i pressemeldingen står det at studentene mener Espen Torgersen viser et imponerende engasjement for faget sitt. Han bruker ulike verktøy for å gjøre læringen både variert og interessant. Dette holder studentene nysgjerrige og motiverte.

Overrasket på kontoret

Torgersen fikk et overraskende besøk på kontoret sitt mellom forelesningene da Henrik Vorkinn skulle dele ut prisen. Det ble både kunstgavekort og masse lovord til den populære foreleseren.

- Studentene føler seg hørt av en faglærer som alltid er tilgjengelig og som er tydelig engasjert for faget sitt, understreket Vorkinn.

En glad foreleser

- Jeg ble både glad og overrasket. Dette er en flott pris å få. En slik anerkjennelse fra studentene er jeg veldig glad for, sier Torgersen til Universitetsavisa.

Torgersen sier at han legger vekt på å gi visuelle beskrivelser av det han underviser om. Det er viktig å lære på en praktisk måte. Studentene leser mye av teorien hjemme og så er det problemløsning og gruppearbeid i timene.

- Det er artig å undervise. Ofte krever det mye, men det er inspirerende å se at studentene får bedre selvtillit og lærer seg nye ting.

Viserektor ved NTNU i Ålesund, Anne-Lise Sagen Major er stolt over å ha forelesere som Torgersen.

Stolt viserektor

I pressemeldingen fra NTNU står det også at viserektor ved NTNU i Ålesund, Anne-Lise Sagen Major gratulerte Torgersen etter prisutdelingen.

- Dette fortjener du. Vi er stolte over å ha slike undervisere. Alle dere andre nominerte fortjener også en pris, og jeg skulle gjerne delt ut en til hver av dere, men det kommer flere muligheter.

Følg UA på Facebook og Instagram.